RD RIKO RIBNICA – RK MARIBOR BRANIK 28:19 (16:8)

1. NLB Leasing liga, 2. krog končnice za prvaka,
sobota, 30. 4. 2015, ob 19. uri, gledalcev 350, sodnika: Smolko (Sv. Jurij pri Ščavnici) in Backovič (Ljubljana),

RD RIKO RIBNICA – RK MARIBOR BRANIK 28:19 (16:8).

RD Riko Ribnica: Klarič (3 obrambe), Perovšek (11 obramb), Leban 9, Fink 4, Celminš, Grebenc 7, Knavs, Henigman, Skušek 4 (2), Pucelj 2, Petek, Nosan 2, Kljun, Benčina, Atanasov, Košmrlj.
RK Maribor Branik: Cingesar, Žmavc, Kaleb, Špelić 2, Jamnik 2, Poklar 1, Čudič, Sok 3 (2), Belošević, Hrastnik 5 (1), Fidel 2, Brajović 2, Čagalj, Kočar, Bećiri 2, Kasstelic (12 obramb).

Sedemmetrovke: RD Riko Ribnica 3 (2), RK Maribor Branik 3 (3).
Izključitve: RD Riko Ribnica 4 minute, RK Maribor Branik 4.

Potem, ko so v 1 . krogu končnice Ribničani pripravili največje presenečenje kroga in favoriziranim Celjanom odščipnili točko, so v 2. krogu pohrustali še rokometaše Maribor Branika in jih poslali domov najhujšim porazom, ki so ga Štajerci doživeli letošnjo sezono.
Da se Mariborčanom slabo piše, so pokazale že uvodne minute tekme, saj so prvič zatresli mrežo izjemnega Perovška šele v 13. minuti tekme, ko je semafor kazal že 5:0 za domačine. Gostom tudi dva porabljena timeouta v prvi polovici tekme nista pomagala. Razlika je predvsem po zaslugi Lebana in Grebenca še naprej naraščala in ob polčasu dosegla velikih 8 golov (16:8).
Drugi polčas se je začel z zamudo, saj rokometašev Maribora kar ni in ni bilo iz slačilnice. Očitno je daljši pogovor zalegel, saj so Štajerci drugi del odprli z dvema zaporednima goloma, vendar jim zasedba domačega stratega Roberta Beguša bližje od 5 golov ni pustila (45. minuta, 21:16). Zaključek tekme je bil zopet povsem v znamenju domačih rokometašev, kjer sta v napadu svoje dodala še Fink in Skušek, v vratih pa sta še naprej blestela Perovšek in Klarič. Razlika je zopet začela naraščati in tekma se je končala z največjo razliko na tekmi, 9 golov, z izidom 28:19.

Naslednji, 3. krog končnice za prvaka bo na sporedu v sredo, 4.5.2016, ko ob 19:00 ribniški rokometaši gostujejo v Velenju.