Potrditev uvrstitve med najboljših 6!

Včeraj je bil na sporedu še zadnji krog rednega dela prvenstva. V Ribnici je gostovala ekipa iz Izole, ki je imela pred koncem že zagotovljen obstanek, domačim pa je v poštev prišla samo zmaga, da bi si dokončno zagotovili mesto v končnici in s tem 10 močnih tekem.

Tekmo so bolje odprli gostje; z nekaj dobrimi obrambami in vodstom 1:0 (edino vodstvo na tekmo), vendar so se domači po nekaj zgrešenih strelih zbrali in naredili delni rezultat kar 8:0 in na nek način že na samem začetku odločili tekmo.

Na tekmi so priložnost dobili prav vsi igralci, veseli pa tudi novica, da se je po poškodbi uspešno vrnil včerajšnji slavljenec Janez Skušek. Najboljša strelca pri domačih sta bila Celminš in Henigman s 5 zadetki, pri gostih je največ golov prispeval Velkavrh (8). Gledalci na tekmi so lahko videli kar nekaj lepih obramb; domača vratarja sta jih zbrala 20, gostujoča pa 17.

Časa za počitek ne bo nič, saj se končnica začne že sredi tega tedna, ko bomo v Ribnici spremljali ponovitev polfnalnega srečanja Pokala Slovenije med RD Riko Ribnca in RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO. Ritem tekem bo zelo naporen, saj si bodo le-te sledile v ritmu sreda-sobota vse do konca meseca maja. Sledi torej 5 močnih domačih tekem, na katerih vas pričakujemo v čim večjem številu. Se vidimo!

RD RIKO RIBNICA – RD ISTRABENZ PLINI IZOLA 32:26 (16:7)
Dvorana Športnega centra Ribnica; gledalcev: 250; sodnika: Turnšek, Kavalar

More in Članska ekipa (317 of 410 articles)