MRK KRKA – RD RIKO RIBNICA 29:33 (12:17)

Ribniški rokometaši so na drugem zaporednem gostovanju pri neposrednih nasprotnikih za končnico še drugič zmagali in si na široko odprli vrata končnice za prvaka.
Po dveh zaporednih zmagah, od katerih je bila predvsem tista v Škofji Loki navdušujoča, so se delnice ribniške ekipe zopet dvignile. Po preračunavanju možnosti vseh ekip, ki še lahko računajo na končnico, bi Ribničani ostajali v igri za končnico za prvaka le ob zmagi v Novem mestu ali ob srečnem razpletu na ostalih tekmah, na kar pa se ribniški rokometaši niso zanašali in delo v dolenjski prestolnici opravili z odliko.

1. rokometna NLB Leasing liga, 23. krog,

sobota, 19.3.2016 ob 18. uri, Novo mesto, športna dvorana Marof, gledalcev 400, sodnika brata Matjaž in Marko Pirc:

MRK KRKA NOVO MESTO – RD RIKO RIBNICA 29:33 (12:17).

MRK Krka: Baznik, Rašo 2, Jurečič 7 (1), Lavrič 1, Didovič, Okleščen 3, Pršina, Irman 4, Nunčič, Jakše, Kovačič 1, Papež 3 (1), Orlič 4, Adamčič 1, Klobčar 3.
RD Riko Ribnica: Klarič, Perovšek, Leban 8, Fink 4, Celminš 1, Grebenc 1, Knavs, Henigman 2, Skušek 4 (1), Pucelj 3, Nosan 8, Kljun 2, Benčina, Atanasov, Košmrlj.

Sedemmetrovke: MRK Krka 2 (4) ; RD Riko Ribnica 1 (2).
Izključitve: MRK Krka 12 min ; RD Riko Ribnica 20 min.

Začetek tekme sicer ni nakazoval na tako suvereno zmago, saj je bila v prvih minutah tekme pobuda na strani domačinov, ki so si v 6. minuti priigrali že 2 gola prednosti (4:2) ter jo držali še do 9. minute (6:4). Nato pa je četa Roberta Beguša odločneje zaigrala v obrambi in učinkovito v napadu in v naslednjih 12 minutah uprizorila pravi mali “Blitzkrieg” in z delnim izidom 2:10 tehtnico nagnila na svojo stran. Do konca polčasa tudi dvojna izključitev Nika Henigmana, ki je skupaj z izključitvijo iz 10. minute pomenila tudi rdeči karton, domačim rokometašem ni pomagala, da bi razliko do odhoda na odmor znatneje znižali (12:17).
V drugi del so domači krenili na polno, vendar nekega uspeha ni bilo, saj se je vse do 47. minute razlika gibala med 4 in 6 goli za ribniške rokometaše. Šele v 48. minuti je Krkašem uspelo izid znižati na 3 gole zaostanka. V naslednjih 10 minutah se je igralo gol za gol. Ko sta v zadnji minuti za 5 golov prednosti zadela Pucelj in Nosan, so se s porazom sprijaznili tako domači rokometaši kakor tudi domača publika. Za končni izid 29:33 je z zadnjim golom na tekmi poskrbel Orlič.
Na ribniški strani tribun – gostujoče rokometaše je spremljalo okrog 100 navijačev – in med gostujočimi rokometaši se je začelo nepopisno slavje, saj ta zmaga ob pričakovanih izidih do konca prvenstva pomeni skoraj zanesljivo uvrstitev v končnico za prvaka.
Najuspešnejši med domačimi rokometaši je bil Jurečič s 7 goli, izmed gostujočih rokometašev pa sta izstopala Blaž Nosan in Patrik Leban z 8 goli.

More in Članska ekipa (324 of 409 articles)