RD URBANSCAPE LOKA – RD RIKO RIBNICA 24:37 (12:17)

V nizu tekem proti najresnejšim tekmecem za uvrstitev v končnico za prvaka je bila na vrsti tekma v Škofji Loki. Ta je bila že zaradi dejstva, da so Gorenjci naše rokometaše premagali že v Ribnici, ena najbolj ključnih v borbi za 6. mesto na prvenstveni lestvici.

1. NLB Leasnig liga, 22. krog,

Škofja loka, športna dvorana Poden, sobota, 12.3.2016, ob 20. uri:

RD URBANSCAPE LOKA – RD RIKO RIBNICA 24:37 (12:17).

Ko je po nesrečnem porazu v Ljubljani in neprepričljivi zmagi nad Prleki, upanje na uvrstitev v končnico že rahlo splahnelo, so nam naši rokometaši z izjemno zmago v Škofji Loki vrnili nasmeh na lica in ob morebitni ponovitvi uspeha naslednji krog v Novem mestu, bo končnica postala zopet realnost.
Ribničani so takoj na začetku srečanja Gorenjcem dali vedeti, da so prišli po zmago. V prvih osmih minutah je Jan Pucelj dosegel 3 gole in Ribničani so že vodili s 3:5. Domačinom je v naslednjih 3 minutah uspelo spreobrniti rezultat (6:5), vendar so takoj zatem doživeli nov nalet ribniških rokometašev in v 15. minuti so gostje zopet vodili (6:9). Nekaj naslednjih minut se je igralo gol za gol, nakar so pred koncem polčasa Ribničani prestavili v višjo prestavo in na odmor se je odšlo ob izidu 12:17.
Do 42. minute se je razlika ves čas gibala med 5 in 7 goli. Nato pa so gostje v naslednjih 8 minutah na krilih Lebana naredili delni izid 7:0 in pred šokirano domačo publiko praktično že odločili zmagovalca tega tako pomembnega srečanja (50. minuta, 19:31). Domačini so poskušali vse, da bi ublažili poraz, vendar je ribniški vratar Jošt Perovšek “potegnil roleto”, Jan Pucelj pa je s še tremi goli v zadnji minuti le potrdil eno od najprepričljivejših zmag ribniške ekipe na gostovanjih v zadnjih letih ter si na koncu prislužil nominacijo za igralca 22. kroga v 1. NLB Leasnig ligi.
Ta zmaga je sicer povrnila upanje na končnico za prvaka, vendar bo za to potrebno zmagati še naslednji teden v Novem mestu.

More in Članska ekipa (325 of 409 articles)