RD RIKO RIBNICA – RK TRIMO TREBNJE 34:32 (17:17)

Po skoraj dvomesečnem prvenstvenem premoru, po uvrstitvi v 1/4 finala pokala Slovenije brez tekme in po znosnem porazu v Celju proti aktualnim državnim prvakom, se je v domačo dvorano vrnila 1. rokometna NLB Leasing liga. Nasprotnik za to priložnost bi bil težko bolj primeren, saj so v Ribnico prišli rokometaši iz Trebnjega, ki so našim fantom v zadnjih letih prizadejali že kar nekaj neprijetnih porazov in proti katerim so bile točke pred domačim pragom nujne, če smo želeli ohraniti upanje na vsaj 6. mesto in uvrstitev v končnico za prvaka.

1. NLB Leasing liga, 17. krog,

Dvorana ŠC Ribnica, petek, 12. 2. 2016, ob 18:30, gledalcev 180, sodnika: Miran Teršek, Aljoša Žibert.

RD RIKO RIBNICA – RK TRIMO TREBNJE 34:32 (17:17).

Po uvodnih 1:0 za Ribničane, so večji del prvega polčasa vodili gostje. Domači rokometaši so naslednjič povedli šele v 25. minuti (15:14), vendar so Trebanjci takoj dosegli 2 gola in zopet nagnili tehtnico na svojo stran. Polčas se je končal z izidom 17:17.
V nadaljevanju smo pričakovali nalet domačih rokometašev, vendar se je zgodilo ravno nasprotno. Gostje so s tremi zaporednimi goli v 33. minuti povedli s 17:20. V naslednjih 4 minutah so se varovanci domačega stratega Roberta Beguša vendarle prebudili in z delnim izidom 4:0 v 38. minuti povedli za gol (21:20). Prvič so naši fantje povedli za dva gola v 45. minuti (25:23), za tri pa v 50. minuti ob izidu 28:25. Ko so v 53. minuti vodstvo povečali na 4 zadetke (31:27), se je tekma zdela odločena. Enaka razlika je bila še v 55. minuti (32:28). Nato pa so domači rokometaši z dvema nespametnima izključitvama ponudili gostom možnost, da poraz ublažijo, vendar jim kaj več, kot znižanja razlike na dva gola. na srečo ni uspelo. Končni izid 34:32 pomeni tudi boljše izhodišče za Ribničane v primeru enakega števila točk ob koncu sezone, saj je bila jeseni v Trebnjem razlika le gol za Trebanjce.
Med domačini so bili strelsko najbolj razpoloženi Skušek (10 golov), Leban (7), Nosan (5), Grebenc (4), Pucelj (4), med gosti pa Potočnik (8), Sašek (6), Kotar (5) in Florjančič (5).

Sponzor tekme: INLES d.d., Ribnica