RD SLOVAN – RD RIKO RIBNICA 29:28 (18:15)

Žal se gostovanje v Ljubljani ni izteklo skladno s pričakovanji.

1. rokometna NLB Leasing liga, 20. krog,

športna dvorana Kodeljevo, petek, 4.3.2016, ob 18:30, sodnika Žibert Aljoša in Majer Dominik, gledalcev 150,

RD SLOVAN – RD RIKO RIBNICA 29:28 (18:15).

Teden pred tekmo so naše rokometaše zdesetkale zdravstvene težave, ki so poleg suspenza ribniškega kapetana Blaža Nosana, botrovale doseženemu izidu.
Že v prvih 8 minutah je bilo videti, da fantje niso pravi, saj je Slovan povedel kar s 7:1. Naslednjih 7 minut, ko so Ribničani znižali na 8:7, je sicer vlilo nekaj upanja, da se bo potek tekme obrnil v našo korist, vendar do izenačenja le ni prišlo. Še več, Ljubljančani so do 20. minute zopet ušli na varnih 14:9. Do konca polčasa se je razlika ves čas gibala med 3 in 5 goli za Slovanovce. Na odmor se je odšlo ob izidu 18:15.
V drugem delu smo pričakovali nalet gostujoče ekipe, kar pa se, žal, ni zgodilo. Predzadnja ekipa s prvenstvene lestvice je vse do 44. minute in izida 24:19 brez težav vzdrževala vodstvo. Poslednji žarek upanja na morebitne točke je posijal v 53. minuti, ko se je zasedba Roberta Beguša približala le na gol zaostanka (25:24) in imela priložnost tudi za izenačenje, kar pa je z obrambo preprečil domači vratar. Ljubljančani so se v naslednjih minutah zopet odlepili na 3 gole in upanje na dve pomembni točki za uvrstitev v končnico je splavalo po Ljubljanici.

Kljub porazu, uvrstitev v končnico še ni zapravljena, bo pa pot neprimerno težja, saj bo potrebno zmagati, poleg tekem doma, še v Novem mestu in morda tudi v Škofji loki, kar pa bo vse prej, kot lahko. Ker pa upanje umira zadnje, se ekipa ne predaja, dokler obstaja teoretična možnost za uvrstitev med prvih šest ekip na prvenstveni lestvici.

More in Članska ekipa (327 of 409 articles)