Novoletni rokometni turnir XII. NRT-2015 v Beogradu

Klik na logo – rezultati vseh tekem

Fotografije: Album fotografij na FB profilu RD Ribnica.

Youtube:
3. tekma SD – RD Riko Ribnica – RK Crvena Zvezda,
4. tekma SD – RD Riko Ribnica – RK Gorenje Velenje,
5. tekma SD – RD Riko Ribnica – RK Sinđelić Beograd.

Torek, 29.12.2015:
Zadnji dan turnirje so imeli naši dečki na sporedu vsaka še po eno tekmo, ki jih je dala dokončno uvrstitev na lestvici nastopajočih ekip.
Najprej so svojo zadnjo tekmo odigrali kadeti, ki so slabše začeli tekmo, vendar jim je zopet uspelo v končnici ujeti nasprotnika ter zmagati po streljanju sedemmetrovk. Najstarejša od ekip, ki smo jih peljali na turnir, je tako z izkupičkom 2 zmag ter s po enim porazom in neodločenim izidom zasedla končno 6. mesto. Glede na kadrovsko podhranjenost ekipe je to kar lep uspeh.
Naslednji so na igrišče stopili najmlajši, katerim se je po prvih dveh dneh tekmovanja obetala uvrstitev med 7. in 9. mestom. S porazom v zadnji tekmi in celotnim izkupičkom 2 zmag in 3 porazov so se na koncu uvrstili na 9. mesto. Pri mlajših dečkih pa rezultat ni bil na prvem mestu, temveč krepitev ekipnega duha in spoznavanje rokometne igre, ki jo igrajo v sosednjih deželah.
Zadnji so na igrišče stopili starejši dečki, od katerih se je že pred odhodom v Beograd, pričakovalo največ. S pristopom in igro so to tudi dokazali na igrišču, saj so s štirimi zmagami in le enim porazom, ki pa jih je oddaljil od bojev za prva tri mesta, na koncu zasedli zelo solidno 4. mesto.

Takoj po zadnji tekmi starejših dečkov smo krenili na pot proti domu, kamor smo srečno prispeli v zgodnjih jutranjih urah.

Ponedeljek, 28.12.2015, 23:45:
Drugi dan turnirja, ki je odločal o tem, ali se bodo zmagovalci skupin borili za medalje ali zasedli le tolažilna mesta, našim fantom ni prinesel pretiranega veselja, saj so tako kadeti kot starejši dečki ti tekmi izgubili.  Kadeti se bodo tako v torek v svoji zadnji tekmi na turnirju borili za uvrstitve med 5. in 8. mestom.  Starejši dečki so se po porazu s srbskim prvakom Crveno zvezdo hitro pobrali in v naslednji tekmi premagali vrstnike iz Velenja ter se bodo v torek borili za končno 4. mesto na turnirju. Mlajši dečki so svojo prvo tekmo med drugo uvrščenimi po skupinah zmagali in s tem dobili priložnost, da se borijo za 7. do  9. mesta.

Nedelja, 27.12.2015, 23:30:
Za nami je prvi tekmovalni dan, v katerem so bili naši mladi rokometaši dokaj uspešni.
Prvi so zjutraj na igrišče stopili mlajši dečki, ki so premagali vrstnike iz Beograda. Ker boj za prva mesta na turnirju omogoča le 1. mesto v predtekmovalni skupini, smo upali še na eno zmago, ki pa jo žal proti naslednjemu nasprotniku, dečkom iz Bosne, niso uspeli zabeležiti. Mlajši dečki so tako osvojili 2. mesto v skupini in se bodo v  nadaljevanju borili za 7. do 12. mesto.
Kadeti so bili naslednji od naših ekip, ki so stopili na igrišče. Na nasprotni strani so bili vrstniki iz Francije, ki se beograjskega turnirja udeležujejo redno že kar nekaj let. Sprva je bila tekma izenačena in napeta, nakar so v drugem polčasu naši fantje zagospodarili na igrišču in tekmo pripeljali mirno do konca. Za zmago v predtekmovalni skupini so v naslednji tekmi naši kadeti potrebovali vsaj neodločen izid. Nasprotniki iz Beograda so tekmo začeli bolje in takoj povedli. Naši fantje fizično močnejšemu nasprotniku niso mogli slediti in nekaj minut pred koncem so zaostajali že za 6 golov. Nato pa jim je uspel neverjeten preobrat in z delnim izidom 6:0 jim je uspelo rezultat poravnati, kar jim je, zaradi boljše razlike v zadetkih, prineslo 1. mesto v predtekmovalni skupini in tekme za uvrstitev od 1. do 8. mesta.
Zadnji so s tekmovanjem začeli starejši dečki. Da je generacija starejših dečkov ena najperspektivnejših trenutno v našem društvu, so dečki dokazali tudi v Beogradu. Z dvema suverenima in v nobenem trenutku vprašljivima zmagama so odpravili nasprotnika iz Francije in Srbije ter se s 1. mestom v skupini uvrstili v tekme, ki bodo izluščile končnega zmagovalca turnirja.

Sobota, 26.12.2015, 9:20:
Srečno prispeli v hotel Park v Beogradu, ki bo naslednje 3 dni naš dom. Pot potekala brez težav, le na mejnih prihodih smo se načakali (3 ure). Fantje so se porazdelili po sobah in počivajo. Po kosilu gremo na stolp na Avali, kjer pričakujemo čudovit pogled na prestolnico Srbije, saj je vreme trenutno čudovito, jasno in prijetno toplo. Ko bo kaj novega, se zopet oglasimo. Fotografije bomo objavljali na FB profilu društva.
Med božičnimi in novoletnimi prazniki se že tradicionalno v Beogradu odvija Novoletni mednarodni rokometni turnir za mlajše kategorije dečkov in deklic. Letos je to že 12. turnir po vrsti. Že nekaj let se tega turnirja udeležujemo tudi z našimi fanti in tako bo tudi letos.

Na turnir bomo odpotovali s tremi ekipami: dečki letnika 1999 in mlajši (kadeti), dečki letnika 2001 in mlajši (starejši dečki) in dečki letnika 2003 in mlajši (mlajši dečki). Na pot bo odpotovalo 37 mladih rokometašev in 12 spremljevalcev (trenerji, vodje ekip, fizioterapevt, nekaj staršev). Za spremembo bomo letos nastanjeni v hotelu Park v starem mestnem jedru Beograda (300m od hotela Slavija). Igralo se bo v 5 različnih dvoranah na različnih koncih Beograda, saj se turnirja udeležuje 60 ekip v moški in 42 ekip v ženski konkurenci iz Srbije, Francije, Slovenije, Hrvaške, Makedonije, Črne gore ter Bosne in Hercegovine.
Lansko leto se je zgodilo drugič, da se je ena izmed ribniških ekip uvrstila v finale. Prvič pa so Ribničani v finalu zmagali in osvojili turnir. To so bili mlajši dečki (letnik 2002 in mlajši).

Rezultati naših ekip:

PREDTEKMOVANJE

Nedelja, 27.12.2015:

  • MD, Riko Ribnica – Rukobel Bg. (Srb) 10:7,
  • Kad., Riko Ribnica – Valence 2 (Fra) 14:9,
  • MD, Riko Ribnica – Bosna Visoko (BiH) 7:11,
  • SD, Riko Ribnica – Kolubara L. (Srb) 14:8,
  • SD, Riko Ribnica – Valence (Fra) 18:12,
  • Kad., Riko Ribnica – Beograd (Srb) 15:15.


NADALJEVANJE
,

Ponedeljek, 28.12.2015:

  • SD, Riko Ribnica – C. zvezda (Srb) 9:12,
  • MD, Riko Ribnica – Sinđelić (Srb) 18:5,
  • Kad., Riko Ribnica – Vojvodina (Srb) 8:23,
  • SD, Riko Ribnica – Gorenje Velenje 20:17,
  • MD, Riko Ribnica – Kolubara L. (Srb) 6:11.


Torek, 29.12.2015:

  • Kad., Riko Ribnica – Sinđelić (Srb) 16:15, Kadeti zasedli 6. mesto na turnirju,
  • MD, Riko Ribnica – Vojvodina (Srb) 8:10, MD zasedli 9. mesto na turnirju,
  • SD, Riko Ribnica – Sinđelić (Srb) 10:7, SD zasedli 4. mesto na turnirju.

More in Mladi (17 of 29 articles)