RK TRIMO TREBNJE – RD RIKO RIBNICA 29:28 (14:15)

Tekma 4. kroga 1. rokometne NLB Leasing lige,
Trebnje, Dvorana OŠ, gledalcev: 450, sodnika: Kavalar (Celje) in Žibret (Trbovlje).

RK TRIMO TREBNJE – RK RIKO RIBNICA  29:28 (14:15).

RK Trimo Trebnje: Brana, Djurdjević 6, Florjančič 2, Murčehajić, Vencelj, Skol 13 (7), Kotar 1, Sušin 3, Željko, Udovič, Sašek 1, Pernovšek, M. Grandovec, Mlakar, T. Grandovec 3, Urbič.
RD Riko Ribnica: Leban 6 (1), Fink 1, Atanasov, Kljun, Grebenc 5, Abrahamsberg 1, Skušek 5 (2), Knavs, Pucelj 5, Pahulje, Nosan 5, Klarič, Perovšek, Batinič, Košmrlj.

Sedemmetrovke: RK Trimo Trebnje 8 (7), RD Riko Ribnica 4 (3).
Izključitve: RK Trimo Trebnje 8 minut, RD Riko Ribnica 8 minut.

Trebanjci in Ribničani so se v minuli sezoni krčevito borili za uvrstitev v polfinale državnega prvenstva. Tedaj so bili malenkost srečnejši rokometaši iz Trebnjega. Tudi v današnjem dvoboju so bili znova srečnejši izbranci domačega trenerja Romana Šavriča, ki so dosegli drugo zmago, tekmecem pa prizadejali drugi poraz v sezoni.
Osrednja tekma kroga je bila po pričakovanju zelo napeta in izenačena do zadnjega zvoka sirene. Še v 50. minuti je kazalo na zmago gostov, ki so si priigrali štiri gole prednosti (27:23), a gostitelji se niso predali. Le pet minut kasneje so tekmo postavili v začetno izhodišče (27:27) in kmalu zatem celo povedli z 28:27. Ribničani so minuto pozneje končno prekinili kar osemminutni strelski post, v izjemno dramatični končnici pa je bilo vendarle več preudarnosti na strani domačih rokometašev, predvsem pa so v prelomnih trenutkih dvoboja naredili delni izid 6:1.