RK MARIBOR BRANIK – RD RIKO RIBNICA 26:31 (13:17)


(Foto Boštjan Selinšek)

Derbi drugega kroga v 1. NLB Leasing ligi med Mariborom Branikom in Rikom Ribnico se je končal z zmago gostujoče ekipe. Ribničani so bili v dvorani Tabor boljši od Mariborčanov z 31:26 (17:13).

MARIBOR BRANIK – RIKO RIBNICA 26:31 (13:17)

1. NLB Leasing liga, 2. krog, Maribor, Dvorana Tabor, gledalcev: 150, sodnika: Kavalar (Celje) in Smolko (Gornja Radgona).

RK Maribor Branik: Čudič, Mijušković, Kastelic, Cingesar 4 (2), Žmavc 1, Kaleb 8 (2), Jamnik 5, Poklar 8, Hrastnik, Fidel, Špende, Verdinek, Brajović, Štumpfl, Mišković.
RD Riko Ribnica: Klarič, Perovšek, Leban 9 (3), Fink 5, Atanasov, Kljun, Grebenc 6, Abrahamsberg, Skušek 5, Knavs, Pucelj 2, Pahulje, Nosan 3, Batinič 1, Košmrlj.

Sedemmetrovke: RK Maribor Branik 6 (4), RD Riko Ribnica 5 (3).
Izključitve: RK Maribor Branik 8, RD Riko Ribnica 8 minut.
Rdeči karton: Žmavc (RK Maribor Branik, 54. minuta).

Mariborčani so po uvodnem spodrsljaju v Ormožu prejeli novo zaušnico. V drugi tekmi so jim jo primazali naši fantje, ki so v mariborski dvorani Tabor zmagali z 31:26 (17:13) in po uspehu proti Dobovi v prvem krogu osvojili drugi par točk, kar nas trenutno uvršča povsem pod vrh prvenstvene lestvice.
Ribničani so že v prvem polčasu pokazali svojo slo po zmagi, na koncu pa tudi zmagali v štajerski prestolnici. V uvodnih dvajsetih minutah je bila tekma izenačena, končnica prvega polčasa pa je minila povsem v znamenju izbrancev gostujočega trenerja Roberta Beguša. V 23. minuti je bil izid poravnan (13:13). Toda v zadnjih sedmih minutah so Ribničani naredili delni izid 4:0 in na velik odmor na tekmi v Mariboru odšli s prednostjo štirih golov (17:13).
V drugi polovici tekme Ribničani niso popustili niti za ped, še več, v 43. minuti so si priigrali ogromnih devet golov prednosti (25:16) in domačega trenerja Borisa Denića prisilili v minuto odmora. A gostitelji tudi po njej niso naredili kakovostnega premika v svoji igri, Ribničani so jih vseskozi nadzorovali in zasluženo zmagali.
V ribniški ekipi sta bila strelsko najbolj učinkovita Patrik Leban z devetimi in Jan Grebenc s šestimi goli, v mariborski – med strelce se je vpisalo le pet igralcev – pa sta Tine Poklar in Ante Kaleb dosegla po osem zadetkov.

Ribniška ekipa bo v prihodnjem krogu, že v sredo, 16. septembra, ob 19. uri, gostila Celje Pivovarno Laško, mariborska pa bo v soboto, 19. septembra gostovala v Novem mestu.

More in Članska ekipa (348 of 409 articles)