RD RIKO RIBNICA – MRD DOBOVA 38:27 (17:11)

Ribniški rokometaši so v prvem krogu 1. NLB Leasing lige, sezona 2015/16, gostili rokometaše iz Dobove, ki so se pred to sezono vrnili med najboljše slovenske ekipe.

RD RIKO RIBNICA – MRD DOBOVA 38:27 (17:11)

Ribnica, sobota, 5.9.2015, 20:00, Športna dvorana ŠC Ribnica, gledalcev: 200, sodnika: Sok (Ormož) in Smolko (Gornja Radgona).

RD Riko Ribnica: Leban 10 (2), Fink 2, Atanasov 2, Kljun 1, Grebenc 7, ABrahamsberg, Skušek 4, Knavs, Pucelj 2, Pahulje 1, Nosan 7, Klarič, Perovšek, Batini 1, Košmrlj.
MRD Dobova: Vojin 3, Miklavčič, Zafran 2, Rožman, Humek, Fajfar 3, J. Baznik, Toporišič, T. Baznik 1, Kučič 3, Supančič, Koprivc 6 (3), Ferkulj 3, Mlakar 1, Hotko 5 (2), Blaževič.

Sedemmetrovke: RD Riko Ribnica 3 (2), MRD Dobova 7 (5).
Izključitve: RD Riko Ribnica 14 minut, MRD Dobova 8 minut.

Dobovčani so tekmo odprli bolje, saj so obranili prvi napad Ribničanov in nato dosegli še zadetek ter tako prvi prišli v vodstvo. Kot se je izkazalo v nadaljevanju srečanja, je bilo to edino vodstvo gostov, saj so z hitrima dvema goloma domači prešli v vodstvo, ki se je nato le povečevalo iz minute v minuto.
Po vodstvu z 9:3 sredi prvega polčasa je bilo jasno, kdo je gospodar ribniškega parketa in v katero smer se bo razvijala tekma. Gosti Ribničanom niso bili kos v prav nobeni prvini rokometne igre, kar je pokazala tudi končna razlika 11 zadetkov.
V domači ekipi je bil strelsko najbolj razpoložen Patrik Leben z desetimi goli, po sedem sta jih prispevala Jan Grebenc in Blaž Nosan. Luka Koprivc je za Dobovo dosegel šest zadetkov.

Svoje zveste navijače in ljubitelje rokometa še vedno vabimo vabimo, da si kupijo sezonsko vstopnico po ceni 40,00 EUR, ki bo omogočala ogled vse domačih prvenstvenih tekem, tekem v pokalu Slovenije in morebitnih tekem v končnici. Sezonsko vstopnico lahko naročite na blagajni pred domačo tekmo, ali v pisarni društva po predhodnem dogovoru s sekretarjem Gregorjem Ilcem (040/575-997).

Sponzor tekme: Zavarovalnica TRIGLAV d.d.