FINAL-4 ZA MLAJŠE DEČKE A: 3. MESTO

Dečki letnika 2002 in mlajši, ki letos nastopajo v tekmovanju MDA (mlajši dečki A), so se že drugič zapored uvrstili med 4 najboljše ekipe v Sloveniji.

Lansko sezono smo zaključni turnir za državnega prvaka celo gostili v Ribnici, kjer so naši dečki po infarktni končnici zadnje tekme remizirali proti sovrstnikom iz Kozine in si zaradi nekaj slabše razlike v zadetkih na koncu nadeli srebrno medaljo okrog vratu. Na letošnji zaključni turnir v Ormož se torej naši dečki podajajo kot državni podprvaki.

Zaključni turnir je bil v soboto, 9.5.2015, v Ormožu.
Na turnir so se uvrstile naslednje ekipe:
– RK Jeruzalem Ormož,
– RK Celje Pivovarna Laško,
– RK Trimo Trebnje,
– RK Riko Ribnica.

Na pot smo odšli odločeni, da si priborimo naslov državnega prvaka, ki se nam je izmuznil lansko leto.
Prvo tekmo smo igrali proti  dečkom iz Trebnjega, ki so nas edini letos enkrat že premagali v prvenstvu. Za gol ali dva smo vodili večji del tekme, proti koncu pa je trebanjski vratar ubranil nekaj strelov in izid je po izteku igralnega časa ostal poravnan (17:17).
Drugo tekmo smo igrali proti vedno neugodnim Celjanom, ki so v prvi tekmi za 6 golov premagali domačine. Tudi to tekmo smo bili prvi del boljši in vodili. Drugi polčas so Celjani odprli bolje, povedli za 4 zadetke, našim dečkov pa kaj več, kot ublažitev poraza ni uspelo (15:17).
Tekma med Ormožani in Trebanjci je bila vseskozi napeta, ekipi sta se izmenjevali v vodstvu, na koncu pa razdelili plen.
Pred zadnjimi tekmami je bilo odprto skoraj vse. V primeru zmage Celjanov nad Trebanjci, kar smo, glede na videno v prejšnjih tekmah, tudi pričakovali, bi Štajerci postali državni prvaki, Ribničani pa bi z zmago nad domačini osvojili 2. mesto. Žal pa se dečki Trima s tem niso strinjali. Proti Celjanom so vodili od prve do zadnje minute ter na koncu zasluženo zmagali, se po točkah izenačili s Celjani in se zaradi zmage v medsebojnem srečanju veselili naslova državnega prvaka.
Zadnja tekma med Ribničani in Ormožani, obe ekipi sta imeli po 1 točko, je torej odločala o bronasti medalji. Naši dečki so hitro povedli, vodili skozi celotno srečanje z razliko med 2 in 4 goli ter si na koncu z zmago 20:17 priborili bronasto medaljo.
V najboljšo sedmerko turnirja je bil izbran tudi naš Nik Ćirović, ki je z doseženimi 35 zadetki postal tudi najboljši strelec turnirja.

Ekipo mlajših dečkov A RD Riko Ribnica so zastopali: Jelenovič Jan, Vetrih Enej Dan, Lesar Lan, Marn Luka Anton  (4 goli), Šilc Urban (1 gol), Lovšin Žan (5 golov), Levstik Aljaž (5 golov), Blatnik Rok (2 gola), Rotar Primož, Ćirović Nik (35 golov), Dejak Vid, Zakrajšek Žiga, Mustedanagić Amar, Đekić Jaka, Miletić Blaž

Čestitke mlajšim dečkom A za še eno uspešno sezono !!!

More in Mladi (21 of 29 articles)