RK JERUZALEM ORMOŽ – RD RIKO RIBNICA 33:31 (13:20)

Varovanci Roberta Beguša so bili na pragu vstopa v končnico za prvaka, a so za to potrebovali še zmago v Ormožu. Glede na sloves ormoške dvorane, iz katere odnašajo točka le najmočnejše ekipe v ligi, je bilo pričakovati težko tekmo. Na pot je odšlo tudi več kot 50 najzvestejših, dobro razpoloženih in z rekviziti oboroženih ribniških navijačev, ki so igralcem nudili bučno podporo, kakršne so na žalost v ribniški dvorani le redko deležni.

26. krog 1. NLB Leasing lige,

Ormož, športna dvorana na Hardeku, sreda, 6.5.2015 ob 19. uri, gledalcev: 350, sodnika: Teršek (Hrastnik) in Kavalar (Celje).

RK JERUZALEM ORMOŽ – RD RIKO RIBNICA 33:31 (13:20).

RK Jeruzalem Ormož: Balent (13 obramb), Škalički, Veselko, Lukman, Bogadi 6, Radujković 2, Čudič 10 (6), Gregorc 3, Grizolt, Šandor, Kocbek 3, Kolmančič, Mesarić 6, Levak 1, Petrovič, Rajšp 2.
RD Riko Ribnica: Perovšek (13 obramb), Klarič, Leban 4 (3), Fink, Atanasov 2, Kljun, Grebenc 5, Tanko, Skušek 7 (2), Pucelj 7, Knavs, Pahulje, Nosan 1, Markovič 3, Batinič 2, Košmrlj.

Sedemmetrovke: RK Jeruzalem Ormož 6 (6), RD Riko Ribnica 5 (5).
Izključitve: RK Jeruzalem Ormož 6 minut, RD Riko Ribnica 8 minut.

Tekma za biti ali ne biti se je začela že nekaj dni prej, ko so Trebanjci z zakulisnimi igricami in na nešporten način želeli doseči odvzem 2 točk ribniškim rokometašem. Pol ure pred tekmo je “zadeva” dobila epilog v korist Ribničanov in v korist športa. Uvrstitev v končnico pa je bilo potrebno potrditi še na igrišču.
Začetek tekme je bil naravnost sanjski. Po treh minutah je že bilo 0:4 za goste. Minuta odmora domače ekipe nadaljevanja srečanja ni spremenila. Še vedno so domači napadali, Ribničani igrali vrhunsko obrambo in iz proti napadov dosegali lahke gole. Kljub osebnemu stražarju, ki ga je bil Patrik Leban deležen v napadu, se je večina napadov končala z golom. V 21. minuti je semafor kazal skoraj neverjetnih 6:17. Kaj se je takrat zgodilo v glavah naših fantov, ne zna razložiti nihče. Že do odhoda na odmor se je razlika stopila na 7 (13:20). Pa še vedno je bila ogromna in ni bilo junaka v dvorani, ki bi si upal napovedati nadaljevanje, kakršno se je zgodilo v naslednjih 30 minutah srečanja.
Drugi polčas je bila slika na igrišču povsem obrnjena. Ormožani so iz napada v napad zadevali, gostje pa zapravljali žoge in razlika se je iz minute v minuto topila. Že po 15 minutah nadaljevanja je bil izid izenačen (23:23). Ribničani so torej uspeli v prvih 21 minutah narediti razliko +11, ki so jo potem v naslednjih 24 minutah zapravili. Neverjetno! Ribničani pa vseeno niso vrgli puške v koruzo, saj so se zavedali, kaj jim prinaša, oz. odnaša poraz. Kmalu so zopet povedli za 2 gola, imeli tudi “zicer” za prednost 3 golov, ki pa so ga žal zapravili. Nato so si Ormožani prislužili še izključitev in kazalo je, da se bo tehtnica le nagnila na stran gostov. A domačini so z igralcem manj dosegli kar 3 gole in prvič povedli 27:26 v 54. minuti. V 58. minuti si je ribniška klop ob izidu 30:28 prislužila še izključitev in sanj o 4. mestu in uvrstitvi v končnico je bilo konec.
Trebanjci ponujenega darila niso izpustili iz rok in so se z zmago nad Slovanom uvrstili na polfinalno tekmo s Celjem, ki bo že v soboto, 9.5.2015.

More in Članska ekipa (348 of 406 articles)