RD SLOVAN – RD RIKO RIBNICA 24:27 (12:15)

Na sporedu je bil že 21. krog v 1. rokometni NLB Leasnig ligi.

Ribniški rokometaši so bili po porazu Trebanjcev z Velenjčani v preteklem krogu vse bolj v igri za končnico za prvaka, vendar za ta cilj ne smejo izgubiti niti točke s slabše uvrščenimi ekipami in hkrati računati na še kakšen kiks Trebanjcev. Ti so ga v soboto z remijem proti Novomeščanom tudi že naredili in s tem na stežaj odprli vrata Ribničanom v zaključne boje za prvaka.
Varovanci Roberta Beguša so že v petek gostovali v Ljubljani in precej bolj suvereno, kot to kaže rezultat, premagali Slovanovce ter se Trebanjcem približali na le dve točki zaostanka, kar ob pričakovanih izidih do konca sezone že pomeni prednost za ribniške rokometaše.

Ljubljana, petek, 20.3.2015, ob 18:30, športna dvorana Kodeljevo, gledalcev 150, sodnika: Kavalar (Celje) in Teršek (Hrastnik).

RD SLOVAN – RD RIKO RIBNICA 24:27 (12:15).

RD Slovan: Nunčič, Selaković, Prevolnik 3, Ži. Matajič 2, Marinček, Bogdanič-Jenko 2, Kete 6, Stojnić, Erak 2, Krivic, Kovačič 2, Ža. Matajič 1 (1), Planinc 6 (3), Kuralt.
RD Riko Ribnica: Perovšek, Klarič, Leban 4, Fink 5, Batinič 2, Grebenc 4, Henigman 3, Skušek 5, Andoljšek, Pucelj 2, Pahulje, Nosan 2, Markovič, Knavs, Košmrlj.

Sedemmetrovke: Slovan 4 (4), Riko Ribnica 2 (2).
Izključitve: Slovan 4 minute, Riko Ribnica 10 minut.

Izbranci domačega trenerja Boštjana Ficka so tekmo odprli s 3:0, a so jih gostje iz Ribnice hitro ujeli in z delnim izidom 7:1 zagospodarili na ljubljanskem parketu. Ribničani so nato skozi celotno srečanje imeli prednost od dveh do sedmih golov, mladi Ljubljančani pa jih navkljub trudu vse do konca tekme niso mogli ujeti.
V zmagoviti ekipi iz Ribnice sta bila najbolj učinkovita Blaž Fink in Janez Skušek, ki sta dosegla po pet golov, v ljubljanski pa Andraž Kete in Nejc Planinc s po šestimi zadetki.
Ribniška ekipa bo v prihodnjem krogu, že v petek, 27. marca, gostila Sviš iz Ivančna Gorice, kjer se v luči boja za končnico pričakuje zanesljiva zmaga.

More in Članska ekipa (353 of 406 articles)