RD RIKO RIBNICA – RK SEVNICA 32:25 (16:12)

 

Rokometno prvenstvo v 1. rokometni NLB Leasing ligi se je nadaljevalo s tekmami 18. kroga. Naši fantje so gostili rokometaše iz Sevnice, ki se krčevito borijo za obstanek v elitni slovenski ligi.

18. krog v prvi rokometni NLB Leasing ligi,
Ribnica, dvorana ŠC, gledalcev: 200, sodnika: Marko in Matjaž Pirc (oba Krško).

RD RIKO RIBNICA – RK  SEVNICA 32:25 (16:12)

RD Riko Ribnica: Leban 8 (5), Fink 8, Atanasov, Kljun, Grebenc 2, Henigman 1, Skušek 6 (2), Andoljšek 1, Pucelj 3, Pahulje, Nosan 3, Klarič, Marković, Perovšek, Knavs, Košmrlj.
RK Sevnica: Gerčar, Brečko 2, Ž. Krnc, Djurdjevič 6, Župevc, Brglez, Cigler, Kuhar 3, Brilej 5 (2), Bezgovšek 3, Gjerek 1, Pernovšek, Kolman 1 (1), J. Krnc, Fužuleto 4, Mrgole.

Sedemmetrovke: RD Riko Ribnica 8 (7), RK Sevnica 4 (3).
Izključitve: RD Riko Ribnica 14 minut, RK Sevnica 8 minut.

Ribničani so pred domačimi gledalci upravičili vlogo favorita in si vrata do zmage odprli že po prvi tretjini tekme, ko so povedli 11:5. Sevničani so stik z gostitelji držali do izida 5:5, nato pa so domači rokometaši začeli delati razliko in z delnim izidom 6:0 ušli Sevničanom na skoraj neulovljivo prednost .
Drugi polčas so z golom začeli gostje in izid znižali na 13:16, kar pa je bila najmanjša razlika v drugem delu, saj so varovanci Roberta Beguša zaigrali bolj zavzeto in razlika je počasi, a vztrajno naraščala in gostje zmage Ribničanov niso mogli več ogroziti.
Glede na to, da so Trebanjci malo nepričakovano izgubili v Ormožu, je bitka za četrto mesto na prvenstveni lestvici zopet bolj odprta, saj so v primeru še enega spodrsljaja že lahko za našimi rokometaši.

Ribničani bodo prihodnjo nedeljo gostovali v Mariboru.

 

Sponzor tekme: Zavarovalnica TRIGLAV d.d.

Medijski sponzor tekme: RADIO UNIVOX Kočevje

Univox

More in Članska ekipa (359 of 409 articles)