RK CELJE P. L. – RD RIKO RIBNICA 36:24 (18:14)

Po prepričljivi in zanesljivi zmagi proti enem od najresnejših konkurentov za 5. mesto, so naši rokometaši v sredo, 18.2.2015, gostovali v Celju, ki v domačem prvenstvu v letošnji sezoni še ni oddalo niti točke.

17. krog v 1. rokometni NLB Leasing ligi,

Celje, 18.2.2015, športna dvorana Zlatorog, gledalcev: 300, sodnika: Sok (Ormož) in Smolko (Gornja Radgona).

RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO – RD RIKO RIBNICA 36:24 (18:14)

RK Celje Pivovarna Laško: Lesjak (4 obrambe), Skok (7 obramb), Blagotinšek 2, Ivić, Žuran, Janc 8, Razgor 3, Suholežnik, Marguč, Malus 2 (1), Poteko 2, Miklavčič 2, Slišković 8 (4), Zarabec 2, Kodrin 3, Žvižej 4.
RD Riko Ribnica: Perovšek (6 obramb), Klarič (6 obramb), Leban 3 (2), Fink 5, Atanasov 1, Kljun, Grebenc 4, Henigman 6, Skušek 1, Andoljšek 1, Pucelj 2, Pahulje 1, Nosan, Knavs, Košmrlj.

Sedemmetrovke: RK Celje Pivovarna Laško 7 (5), RD Ribnica Riko 2 (2).
Izključitve: RK Celje Pivovarna Laško 6 minut, RD Ribnica Riko 10 minut.

Slovenski prvaki iz mesta ob Savinji so po pričakovanju na kolena položili tekmece iz Ribnice. V prvem polčasu je četa Roberta Beguša še nekako držala korak z domačimi rokometaši in na odmor odšla z znosnimi 4 goli zaostanka (18:14). V začetku drugega polčasa so Celjani hitro pobegnili na sedem golov (21:14), a so v naslednjih minutah Ribničani 3 krat zadeli in znižali prednost na 4 (21:17). Še v 41 minuti je bila prednost Celjanov samo 5 golov (24:19). V zadnji tretjini tekme pa so državni prvaki močno pohodili stopalko za plin, njihovemu ostremu ritmu pa naši rokometaši nato več niso mogli slediti.

Celjani imajo na dosedanjih tekmah državnega prvenstva edini 100-odsotni izkupiček, Ribničani pa so dosegli deset zmag in doživeli sedem porazov in so še vedno na visokem petem mestu.

Ribničani v naslednjem krogu, 28.2.2015, gostijo Sevnico.