RD RIKO RIBNICA – MRK KRKA 38:21 (18:8)

Po skoraj dvomesečnem premoru se je v ribniško dvorano vrnil prvoligaški rokomet. Na vrsti je bil dvoboj dveh dolenjskih ekip, od katerih so ribniški rokometaši trdno na petem mestu, Novomeščani pa se še borijo za zgornjo polovico prvenstvene lestvice.

16. krog v prvi rokometni NLB Leasing ligi,
Ribnica, dvorana ŠC, gledalcev: 200, sodnika: Backovič (Ljubljana) in Smolko (Gornja Radgona).

RD RIKO RIBNICA – MRK  KRKA N. MESTO 38:21 (18:8)

RD Riko Ribnica: Perovšek (16 obramb), Klarič (3 obrambe), Leban 3 (1), Fink 6, Atanasov 1, Kljun 1, Grebenc 3, Henigman 3, Skušek 4, Andoljšek 2, Pucelj 4, Pahulje 2, Nosan 4, Markovič 1, Knacs 4, Košmrlj.
MRK Krka: Brajer (2 obrambi), Štangelj (12 obramb), Jurečič 6, Lavrič 1, Didovič 1, Okleščen 2, Bevec 1, Rojc 2, Pršina, Irman 1, Jakše 2, Rašo 3 (2), Smolnik, Furdi 1, Adamčič, Klobčar 1.

Sedemmetrovke: RD Riko Ribnica 1 (1), MRK Krka 3 (2).
Izključitve: RD Riko Ribnica 10 minut, MRK Krka 6 minut.
Rdeč karton: Košmrlj (58.min, 3×2 min.).

Ribniški rokometaši so v prvi domači tekmi v nadaljevanju sezone povozili tekmece iz dolenjske prestolnice. Izbranci domačega trenerja Roberta Beguša so prevladovali od prve do zadnje minute. Po silovitem začetku in s serijo prekrasnih obramb domačega vratarja Perovška in vodstvu z 12:1 v 19. min. je bilo jasno, da se gostom ne piše nič dobrega. Novomeščani so sicer do konca prvega dela malce strnili svoje vrste in do odmora se zaostanek ni več povečeval (18:8).
Tudi v začetku drugega dela sta bili ekipi bolj ali manj enakovredni (20:10 v 36. min.). V naslednjih 5 minutah pa so domači stopili na plin in dosegli 7 golov (27:10 v 41. min.), kar je dokončno zatrlo vse upe gostov na morebitni preobrat. Do konca se je bol ali manj igralo gol za gol, tako da se končna razlika v golih ni spremenila (38:21).

Zasedba iz Ribnice bo v prihodnjem krogu že v sredo, 18. februarja, gostovala v Celju.

Sponzor tekme: Zavarovalnica TRIGLAV d.d.

Medijski sponzor tekme: RADIO UNIVOX Kočevje

Univox