RD URBANSCAPE LOKA – RD RIKO RIBNICA 25:29 (11:17)

7. krog prve rokometne NLB Leasing lige,

Škofja Loka, Športna dvorana Poden, gledalcev: 300, sodnika: Palačkovič in Sok.

RD URBANSCAPE LOKA – RD RIKO RIBNICA 25:29 (11:17)

RD Urbanscape Loka: M. Vrbinc 2, Rakovec 1, Bergant, Lapajne 4, Kavčič 4 (2), Štremfelj, Korošec 1, Čebron, Cingesar 8, Bradeško, Dolenc 1, Panjtar (8 obramb), Rant, Rebič 3, Setnikar 1 (1), A. Vrbinc (2 obrambi).
RD Riko Ribnica: Leban 13 (1), Fink 3, Atanasov, Merhar, Grebenc 9, Henigman 1, Skušek 3, Andoljšek, Pucelj, Pahulje, Nosan, Klarič (6 obramb), Markovič, Perovšek  (11 obramb), Batanić, Košmrlj.

Sedemmetrovke: RD Urbanscape Loka 4 (3), RD Riko Ribnica 1 (1).
Izključitve: RD Urbanscape Loka 2 minuti, RD Riko Ribnica 14 minut.
Rdeči karton: Skušek (RD Riko Ribnica, 57. minuta, 3×2 min.).

Prvi so povedli rokometaši iz Škofje Loke, ko je Marko Cingesar dosegel prvega od svojih osmih golov. Nato so pobudo prevzeli gostje, ki so Gorenjcem še dopustili izenačenje na 4:4, nato pa je vajeti tekme v svoje roke prevzel neustavljivi Patrik Leban, ki je do 19. minute (7:12) dosegel že sedem golov. Do konca prvega polčasa se razmerje moči ni spreminjalo in ekipi sta odšli na odmor s prednostjo Ribničanov za 6 golov (11:17).
V drugem delu so domačini strnili vrste in do 46. minute razliko prepolovili (20:23). Kljub 14 minutam izključitev pa naši fantje kaj več domačinom niso dopustili, saj so v naslednjih 10 minutah razliko zopet vrnili na varnih 6 golov in s tem dokončno odločili zmagovalca tekme. V zadnjih minutah so Škofjeločani razliko le znižali na “znosne” 4 gole (25:29).

V sredo bodo Ribničani igrali tekmo 1/16 finala v pokalu Slovenije na Igu proti Mokercu.
V 8. krogu prve rokometne NLB Leasing lige pa v soboto, 25.10.2014 prihajajo v Ribnico rokometaši Slovana iz Ljubljane.