RD RIKO RIBNICA – RK MARIBOR BRANIK 23:24 (12:12)

6. krog 1. rokometne NLB Leasing lige,

Ribnica, 8.10.2014, dvorana ŠCR, gledalcev: 350, sodnika: Cvetko in Kavalar (oba Celje).

RD Riko Ribnica: Leban 1 (1), Fink 5, Anatasov, Merhar, Grebenc 7, Henigman 3, Skušek 3 (2), Andoljšek, Pucelj 4, Pahulje, Nosan, Klarič, Marković, Perovšek, Batinič, Košmrlj.
RK Maribor Branik: Škalički, Cingesar, Žmavc, Kaleb 5 (2), Špelić 1, Jamnik, Poklar 4 (2), Čudič, Sok 5, Teletovič, Hrastnik 1, Fidel, Žabič, Verdinek, Miškovič 3, Mlakar 5.

Sedemmetrovke: RD Riko Ribnica 5 (3), RK Maribor Branik 5 (4).
Izključitve: RD Riko Ribnica 4 minute, RK Maribor Branik 4 minute.

V tem krogu smo gostili Mariborčane, ki so preteklo sezono redno zapuščali ribniški športni center sklonjenih glav. Tokrat pa so bil, žal, srečnejši in spretnejši in so iz Ribnice odnesli obe, v borbi z vrh prvenstvene lestvice, zlata vredni točki.

Dvoboj ekip z vrha lestvice – kluba sta bila pred tekmo na tretjem in petem mestu – je postregel z všečno in izenačeno predstavo, v kateri sta bili obe moštvi ves čas v igri za zmago.
Skoraj celoten prvi polčas je minil v povsem izenačeni igri. Moštvo sta se izmenjavali v tesnem vodstvu, izid je bil desetkrat izenačen in šele pri 12:10 so gostje prvič na tekmi povedli za dva zadetka. Vendar ne za dolgo, saj so Ribničani do koca polčasa izenačili.
Podobno je bilo nadaljevanje v drugem delu igre. Boj za vsako žogo se je nadaljeval, spet pa si nobena ekipa ni uspela priigrati večje prednosti od dveh golov. Izenačeno je bilo še nekaj minut pred koncem tekme, ko je semafor kazal izid 22:22. A v finišu tekme so si rokometaši Maribora vendarle uspeli priboriti dva gola prednosti (24:22), kar pa našim rokometašem ni več uspelo izničiti, s 23. golom so le ublažili poraz.

V naslednjem krogu, 18.10.2014, naši fantje gostujejo v Škofji Loki pri novincu lige, ki pa je že dokazal, da je v domači dvorani spoštovanja vreden nasprotnik.

Naj ob koncu dodamo, da so nas pred tekmo in med prekinitvami zabavale ribniške mažorete, ki so bile pred dnevi zelo uspešne na evropskem prvenstvu, kjer so v različnih kategorijah osvojile 2 zlati, 1 srebrno in 1 bronasto medaljo. Čestitke!

Sponzor tekme: Zavarovalnica TRIGLAV d.d.

Medijski sponzor tekme: RADIO UNIVOX Kočevje

Univox

More in Članska ekipa (372 of 409 articles)