RK SEVNICA – RD RIKO RIBNICA 24:29 (15:17)

5. krog 1. rokometne NLB Leasing lige, Sevnica, dvorana OŠ S.Kladnika, gledalcev: 150, sodnika: Backović in Nahtigal (oba Ljubljana).

RK SEVNICA – RD RIKO RIBNICA 24:29 (15:17)

RK Sevnica: Brglez (9 obramb), Gerčar (1 obramba), Krnc 1, Djurdjević 8 (6), Brglez, Cigler, Gorenjak 2, Štefanič 6, Novšak, Kuhar, Brilej 5, Bezgovšek, Gjerek 1, Pernovšek, Suholežnik 1, Mrgole. RD Riko Ribnica: Perovšek (4 obrambe), Klarič (5 obramb), Leban 9 (4), Fink 2, Atanasov, Merhar, Grebenc 3, Henigman 5, Nosan 1, Andoljšek, Pucelj 4, Skušek 4 (1), Knavs, Markovič, Batinič 1, Košmrlj. Sedemmetrovke: RK Sevnica 6 (6), RD Riko Ribnica 5 (5), Izključitve: RK Sevnica 6 (12 min.), RD Riko Ribnica 4 (8 min.).

Po hudem porazu proti Celjanom v prejšnjem krogu, je bilo vprašanje, kako se bodo naši fantje odzvali v naslednjem krogu. Igra v Sevnici sicer ni bila najboljša, a so Ribničani kljub temu imeli večino igralnega časa tekmo in rezultat pod nadzorom, tako da so dosegli še tretjo zaporedno zmago na gostovanjih in četrto v letošnji sezoni. Tekmo so bolje začeli domačini, predvsem Aljoša Štefanič, ki je za domače dosegel 5 golov od prvih šestih. Nato pa so gostje stopili na plin in z delnim izidom 4:0 v 16. minuti povedli z 11:6. V naslednjih 7 minutah so se Sevničani le zbrali in izenačili na 13:13, vendar do vodstva niso prišli. Na odmor se je odšlo za dvema goloma prednosti za naše fante (15:17). Po treh minutah nadaljevanja so naši že vodili z 20:16. Do 46. minute je bila potem razlika ves čas med 2 in 4 goli za ribniške rokometaše (21:24), da bi nato s štirimi zaporednimi zadetki (21:28) do 51. minute dokončno rešili vprašanje zmagovalca. Sledil je še zadnji nalet Sevničanov, ki pa so uspeli le nekoliko omiliti poraz.

V naslednjem, 6. krogu prve rokometne NLB Leasing lige, prihajajo že v sredo, 8.10.201, v Ribnico Mariborčani. Glede na to, da so lansko sezono odhajali iz Ribnice sklonjenih glav, tudi letos pričakujemo dobro tekmo in upamo na podoben razplet.