RD RIKO RIBNICA – RK TRIMO TREBNJE 24:19 (14:5)

V 2. krogu prve rokometne NLB Leasing lige je v dolenjskem derbiju ribniška ekipa dosegla pomembno zmago in s tem dokazala, da bo tudi v letošnji sezoni igrala odločilno vlogo za uvrstitev v končnico najboljše četverice.

RD RIKO RIBNICA – RK TRIMO TREBNJE 24:19 (14:5)

Ribnica, Športna dvorana, gledalcev: 300, sodnika: Backovič (Ljubljana) in Smolko (Gornja Radgona).

RD Riko Ribnica: Klarič (5 obramb), Perovšek (2 obrambi), Leban 5 (1), Fink 2, Atanasov, Merhar 1, Grebenc 5, Henigman 3, Nosan 1, Andoljšek, Pucelj 3, Skušek 3 (2), Knavs, Markovič, Batinič 1, Košmrlj.
RK Trimo Trebnje: Jelovčan (9 obramb), Zaplotnik, Femec, Skol 2 (1), Kotar, Sušin 4, Željko, Baznik, Potočnik 5, Udovič, Sašek 2, Grandovec 2, Florjančič 4, Brana (3 obrambe), Urbič (1 obramba).

Sedemmetrovke: RD Riko Ribnica 3 (3), RK Trimo Trebnje 3 (1).
Izključitve: RD Riko Ribnica 12 minut, RK Trimo Trebnje 6 minut.

V prvem domačem dvoboju dolenjskih ekip, so Ribničani že v prvem polčasu rešili vprašanje zmagovalca, saj so si že do odmora nabrali velikih 9 golov prednosti.
V drugem polčasu so Trebanjci dokazali, da znajo igrati rokomet. V napadu so “odrezali” Lebana in naši zunanji igralci niso več našli poti do nasprotnikove mreže. Razlika se je počasi a vztrajno začela topiti in Trebanjci so se v 49. minuti približali na nevarne tri gole zaostanka, najprej na 18:15 in nato še na 21:18 štiri minute pred koncem, preobrata pa vseeno niso zmogli. Končna razlika 5 golov je še najbolj pošten izid, glede na videno na igrišču.

Ribniški rokometaši v naslednjem krogu že v petek gostujejo v Novem mestu.

Naj vas spomnimo, da je za letošnjo sezono na voljo letna karta za vse prvenstvene, pokalne in prijateljske tekme. Več si lahko preberete v enem od preteklih objav na spletni strani.

 

Sponzor tekme je bila Zavarovalnica TRIGLAV d.d.

Medijski sponzor tekme: RADIO UNIVOX Kočevje

Univox

More in Članska ekipa (373 of 406 articles)