Ribničani začeli s treningi

Ribniški rokometaši so 4.8.2014 začeli s pripravami na novo sezono.

V zvezi s tem so na spletni strani Siol.net pripravili naslednji članek:

Lanska sezona je bila za rokometaše Ribnice ena najuspešnejših v zgodovini kluba. Članska ekipa se še nikoli ni uvrstila tako visoko, zaostala je le za trenutno veliko trojico, Celjem, Gorenjem in Mariborom. Ob tem je bila velika večina zasedbe sestavljena iz igralcev iz domačih logov. Pravzaprav le trije rokometaši v ekipi Roberta Beguša niso prihajali iz Ribnice ali okolice. Kakšen izziv torej sledi po sezoni, ki ni bila še nikdar presežena?
“Cilj je ponoviti ta dosežek. Zavedamo se, da bo težje, ker bodo naši tekmeci še bolj motivirani, tako kot smo motivirani mi proti boljšim,” pravi Beguš, ki ima na treningu 16 igralcev, med njimi pa ni pomembnega moža z desne strani.
Črt Abrahamsberg, ki je igral tako na krilu kot zunanjem položaju, se je namreč odločil za konec kariere pri komaj 26 letih. Nekoliko presenetljivo, če upoštevamo, da gre za nekdanjega mladinskega reprezentanta, enega najboljših ribniških igralcev in rokometaša, o katerem se je pred leti šušljalo, da se zanj zanima tudi Celje.
Beguš ne bo mogel računati niti na Nejca Omahna, še enega levičarja, medtem ko se je v Ribnico preselil Janez Skušek, nekdanji kapetan in ikona Slovana, ki najbolje in najraje igra na desnem krilu. “Skušali bomo najti rešitve znotraj ekipe in morda poskušali tudi z desničarjem na desnem zunanjem položaju,” je izhod v sili našel Beguš, ki pravi, da se na Dolenjskem zelo dobro počuti. Kar pa je – kot ponavadi – povezano tudi z rezultati.

More in Članska ekipa (381 of 409 articles)