Mlajši dečki A peti v Sloveniji, kadeti enajsti

Mlajši dečki A so sezono začeli z lovoriko slovenskega podprvaka iz lanskega leta. Tudi letošnjo sezono so igrali solidno, vendar se niso uspeli uvrstiti na finalni turnir za prvaka, kjer bi imeli možnost ubranitve lanskoletne uvrstitve. Kot drugo uvrščeni iz polfinalne skupine so se uvrstili na turnir za razvrstitve od 5. do 8. mesta, ki ga je letos gostil RK Slovenj Gradec.
V prvi tekmi so naši dečki igrali proti domačinom in jim že v uvodnih minutah dali vedeli, da imajo za nasprotnika eno najboljših ekip v Sloveniji v tej starostni kategoriji. V sredini drugega polčasa je bil izid že 15:7, ko je trener Janez Ilc dal možnost vsem fantom, da stopijo na igrišče in pokažejo kaj znajo. Končni izid prve tekme je bil 16:11.
V drugi tekmi sta se pomerili ekipi RK Drave iz Ptuja in RD Jadrana 2009 iz Kozine. Primorci so bili za odtenek boljši in se z zmago uvrstili na tekmo za 5. mesto.
Na tekmi za 7. mesto so igrali domačini proti Ptujčanom. RK Drava je zmagala z dvema goloma prednosti in osvojila 7 mesto.
V glavni tekmi turnirja pa so nastopili naši dečki in dečki iz Hrpelj-Kozine. Skozi celotno tekmo so bili naši dečki v prednosti in zmagali prepričljiveje, kot to kaže rezultat 13:11.
Na koncu so tako z dvema zmagama osvojili končno peto mesto v Sloveniji, kar je še vedno zelo lepa uvrstitev.

Kadeti so svoji tekmi za končne razvrstitve odigrali v Škofji Loki, kjer so prvo tekmo proti RK Dol TKI Hrastnik izgubili s 24:27, ter se nato z ekipo RK Gorenje Velenje pomerili za 11. mesto in zmagali z izidom 20:16.

More in Mladi (25 of 29 articles)