Ribničani 4. !!!

 

V zadnji tekmi sezone pred ribniško publiko so si ribniški rokometaši zagotovili zgodovinsko 4. mesto v 1. rokometni NLB Leasing ligi!

9. krog končnice za prvaka 1. rokometne NLB Leasing lige,
Ribnica, 17.5.2014, športna dvorana, gledalcev: 400, sodnika: Rižner in Teršek (oba Hrastnik).

RD RIBNICA RIKO HIŠE – RK TRIMO TREBNJE 27:27 (14:13)

RD Ribnica Riko Hiše: Perovšek (12 obramb), Klarič, Leban 8 (3), Merhar 1, Fink 1, Atanasov, Pahulje, Grebenc 8, Henigman, Nosan 1, Andoljšek, Pucelj 1, Abrahamsberg 3, Batinić, Marković 4, Košmrlj.
RK Trimo Trebnje: Ferlin (14 obramb), Femec, Radelj 3, Murčehajić, Ratajec 10 (4), Čeh, Skol, Sušin 2, Baznik, Rojc 3, Udovič, Ferkulj 2, Grandovec, Florjančič 7, Brana.

Sedemmetrovke: RD Ribnica Riko Hiše 3 (3), RK Trimo Trebnje 5 (4).
Izključitve: RD Ribnica Riko Hiše 6 minut, RK Trimo Trebnje 2 minuti.

Čeprav so igralci vedeli, da le točka zagotavlja dokončno 4. mesto na prvenstveni lestvici, tekme niso začeli dovolj odločno in po desetih minutah je semafor kazal prednost gostov 6:2. Nato se je do 20. minute igralo gol za gol in razlika se je ves čas gibala okrog treh golov prednosti za Trebanjce. V zadnjih desetih minutah pa so Ribničani le strnili vrste, prevzeli pobudo in z goli Markoviča, Lebana in Grebenca do odmora celo povedli (14:13).
V druge delu so prvi zadeli domačini in povedli za dva gola. Do 45. minute sta obe ekipi igrali v valovih, enkrat je ena ekipa povedla, v naslednjih minutah druga spreobrnila rezultat. Po 45. minuti je pri rezultatu 19:20 domačim uspela serija štirih zadetkov in vodstvo 23:20. Ko je v 54. minuti zadel Abrahamsberg za 24:21, se je zdelo, da se bo tehtnica le odločneje nagnila na stran domačih, vendar se gostje niso predali in v naslednjih 3 minutah dosegli 4 gole in zopet povedli. Do zadnje minute sta ekipi zopet zadevali ena po ena. Zadnjo minuto, pri izidu 26:26, so z napadom začeli rokometaši Trebnjega in preko najboljšega posameznika gostov, Ratajca, zadeli za vodstvo. Domači so imeli za napad in ubranitev 4. mesta na lestvici vsega dobre pol minute časa, ki pa ga je na veselje domačih navijačev in igralcev, uspešno, le nekaj sekund pred koncem, s strelom pod prečko, zaključil Jan Grebenc.
Veselje na tribunah in igrišču je bilo nepopisno.

Fantom čestitamo za konstatnost skozi celo sezono. Nagrada je prišla v obliki 4. mesta in možnost igranja v evropskem pokalu naslednjo sezono.

Bravo Ribn’ca !

 
 
 
 
 
 
 

Sponzorja tekme sta bila : Gostilna in pizzeria Harlekin in Gostilna pri Pildarju, Ribnica

 

Medijski sponzor tekme: RADIO UNIVOX Kočevje

Univox

More in Članska ekipa (385 of 409 articles)