RD RIBNICA RIKO HIŠE – KUVAJT 28:27 (14:15)

Medtem ko je v domačem prvenstvu premor, se reprezentance po vsem svetu pripravljajo na svoje reprezentančne akcije. V okviru priprav na azijsko prvenstvo, ki bo konec januarja v Bahrainu, so v Ribnici gostovali rokometaši reprezentance Kuvajta, katero že nekaj časa vodi legenda jugoslovanskega rokometa Zoran Živković – Tuta.

Mednarodna prijateljska rokometna tekma, 10.1.2014,
Ribnica, dvorana ŠC Ribnica, gledalcev 250, sodnika; Kočevar, Parezanović (oba Ribnica),

RD RIBNICA RIKO HIŠE – KUVAJT 28:27 (14:15)

RD RIBNICA RIKO HIŠE: Leban 7 (4), Merhar 1, Fink 4, Atanasov, Omahen, Grebenc, Henigman 2, Nosan 3, Andoljšek 1, Pucelj 4, Abrahamsberg 6 (1), Batinič, Klarič, Markovič, Perovšek, Košmrlj, Pahulje.
KUVAJT: Almezel, Almuzien 1, Aljaimaz, Alshammari, Alqallaf 4, Aloltaibi, Alfadhli, Algharaballi M. 13, Algharaballi K. 1, Alkhalidi, Khuraibeit, Albaloul 2, Alkhaldi 2, Alameer 5, Alkhamees 1, Jafar.

Kljub temu, da je šlo za prijateljsko tekmo, sta obe ekipi želeli zmagati.
V prvem polčasu je bila večino igralnega časa v prednosti gostujoča reprezentanca, ki pa si več kot dveh golov prednosti ni priigrala. Drugi polčas so Ribničani pričeli s povsem ribniško zasedbo, ki je odigrala povsem solidno in se do izida 22:22 enakovredno kosala z Arabci. Nato pa z delnim izidom 4:0 povedla s 26:22 in zmagovalec je bil praktično odločen. Do konca tekme smo videli tudi malo vroče krvi med igralci, vendar se je tekma končala povsem prijateljsko in z zmago domačih z izidom 28:27.

Sponzor tekme je bila  Gostilna pri Pildarju, Ribnica

Medijski sponzor tekme: RADIO UNIVOX Kočevje