RD RIBNICA RIKO HIŠE – RD ISTRABENZ PLINI IZOLA 28:22 (14:13)

12. krog 1. rokometne NLB Leasing lige,

RD RIBNICA RIKO HIŠE – RD ISTRABENZ PLINI IZOLA 28:22 (14:13)

Ribnica, dvorana ŠC Ribnica, gledalcev: 300, sodnika: Rižnar, Teršek (oba Hrastnik).

RD Ribnica Riko Hiše: Klarič (6 obramb), Perovšek (8 obramb), Abrahamsberg 4, Markovič 3, Fink 4, Leban, Nosan 11 (6), Merhar 1, Pucelj 3, Grebenc 1, Andoljšek 1, Atanasov.
RD Istrabenz Plini Izola: Kević (2 obrambi), R. Jelovčan (7 obramb), Gregorič, Markečič 1, Jurič 1, Božič 7 (2), Brečko, Markovič 1, Vukovič 1, Smolnik 7 (2), Zorič-Stepančič 1, Vidic 1, Vidali 2.

Sedemmetrovke: RD Ribnica Riko Hiše 6 (7), RD Istrabenz Plini Izola 4 (6).
Izključitve: RD Ribnica Riko Hiše 16 minut, RD Istrabenz Plini Izola 6 minut.
Rdeči karton: Vukovič (RD Istrabenz Plini Izola).

Ribniški rokometaši so na koncu zanesljivo premagali goste s Primorske, čeprav so v prvem delu zapravili prednost štirih golov. Ribničani so namreč v 18. minuti vodili z 10:6, toda gostje so do polčasa razliko nadoknadili in se povsem približali, domači pa so ohranili le še gol naskoka (13:14).
Po izenačenem začetku drugega dela so domači stopili na plin in spet pobegnili s serijo golov, tako da so prednost počasi, a zanesljivo povečevali. Po vodstvu s 16:15 so si tako priigrali zanesljivo prednost 26:19 deset minut pred koncem, razlika pa je približno takšna ostala tudi do zaključka tekme.
Ribničani so tako letošnjo sezono nadaljevali z že 7. zmago v 12 tekmah in se še bolj utrdili na 4. mestu prvenstvene lestvice, ter zasledovalcem pobegnili na “velikih”  5 točk prednosti, saj je peto uvrščena Sevnica malo nepričakovano doma izgubila s Krškim.

Pri domačih je bil najbolj razpoložen Blaž Nosan, ki je dosegel enajst golov, bil je tudi stoodstoten s sedmih metrov (6:6); pri gostih pa sta po sedem golov zbrala Peter Božič in Žiga Smolnik.

Izolska ekipa bo v prihodnjem krogu v soboto, 30. novembra, gostovala v Krškem, ribniška pa dan pozneje v Velenju.

Poleg igralcev je potrebno tokrat pohvaliti tudi občinstvo, ki je po dolgem času dodobra napolnilo ribniško dvorano in pričaralo pravo prvenstveno vzdušje. Fantje si letos zaslužijo polne tribune in želijo, da bi bilo v prihodnje še boljše.

Sponzor tekme je bilo podjetje: PETEK TRANSPORT d.o.o. RIBNICA

 

 

Medijski sponzor tekme: RADIO UNIVOX Kočevje