RK JERUZALEM ORMOŽ – RD RIKO RIBNICA 22:26 (11:14)

Liga NLB, 21. krog,
Ormož, športna dvorana Hardek, petek, 6.3.2020, ob 19:00, sodnika Aljoša Žibret, Miran Teršek:

RK JERUZALEM ORMOŽ – RD RIKO RIBNICA 22:26 (11:14).

RK Jeruzalem Ormož: Bogadi 3, Šoštarič, Čidič 3, Hebar G., Hebar M. 1, Šulek 2, Kocbek 4, Balent, Kosi 8 (3), Krabolja, Mesarić 1, Lukam, Ciglar, Skledar, Fergola, Zemljič;
RD Riko Ribnica: Bojić 1 (14 obramb), Klarič, Strmljan 2, Horvat 5, Vujačić 2, Žagar 1, Knavs, Ranisavljević, Pahulje, Nosan B. 1, Cimerman 1, Kovačič 2, Pucelj 7 (5), Tomšič, Nosan M., Setnikar 4.

Sedemmetrovke: RK Jeruzalem Ormož 6 (3), RD Riko Ribnica 5 (5);
Izključitve: RK Jeruzalem Ormož 2 minuti, RD Riko Ribnica 12 minut;
Rdeči kartoni: -;

Športna dvorana Hardek se je tudi tokrat izkazala za zelo neugodno, saj smo spremljali zelo zanimivo in napeto tekmo, ki pa smo jo na koncu povsem zasluženo dobili. S to izjemno pomembno zmago, smo si en krog pred koncem rednega dela Lige NLB, že zagotovili drugo mesto.
Domačini so tekmo dobro odprli ter hitro povedli z rezultatom 2:0. Naši fantje so se počasi prebujali ter po golu kapetana Jana Puclja, v 8. minuti prvič izenačili na 4:4. Obe ekipi sta bili v napadu dobro razpoloženi, tako da je po golu Gašperja Horvata v 10. minuti, rezultat na semaforju kazal 6:6. Na to pa smo spremljali izredno obrambno naravnano drugo tretjino prvega polčasa v kateri smo videli zgolj po zadetek na vsaki strani. Svoje temu sta poleg odličnih obramb dodala tudi oba vratarja. Šele v 20. minuti smo po golu Roka Setnikarja prvič na tekmi povedli (7:8) ter s tem v minuto odmora prisilili domačega trenerja Saša Praprotnika. Prleki tudi po minuti odmora niso našli odgovora na našo agresivno obrambo, tako da smo na odmor odšli z lepo (glede na potek) prednostjo treh zadetkov 11:14.
Drugi polčas se je začel z igro “gol za gol”. Po dvominutni izključitvi Davida Kovačiča v 37. minuti so domači ujeli priključek ter se po golu Bojana Čudiča približali zgolj na zadetek zaostanka 14:15. Prleki so korak s četo Damjana Škaperja uspeli držati do 42. minute, na to pa je sledil delni izid 3:0 v našo korist ter najvišja prednost na tekmi 16:20. A domačini se niso predali. Tako so se po golu Tilna Kosija v 50. minuti približali zgolj na zadetek zaostanka 20:21. Naši fantje so se odlično odzvali ter v zadnjih desetih minutah na krilih odlične obrambe ter uspešnega izvajanja sedemmetrovk Jana Puclja tekmo mirno pripeljali do konca.

More in Članska ekipa (132 of 409 articles)