RD RIKO RIBNICA – RD BUTAN P. IZOLA 30:21 (16:9)

Liga NLB, 16.krog,
Ribnica, dvorana ŠCR, sobota, 1.2.2020, ob 19:00, sodnika Miha Satler, Žan Pukšič, gledalcev 250:

RD RIKO RIBNICA – RD BUTAN PLINI IZOLA 30:21 (16:9).

RD Riko Ribnica: Bojić (10 obramb), Klarič (2 obrambi), Ilc, Strmljan 3, Horvat 3, Vujačić, Šolaja, Knavs 3, Ranisavljević, Pahulje, Lešek 2, Cimerman 5, Pucelj 5 (3), Tomšič 1, M. Nosan, Setnikar 8;
RD Butan plini Izola: Alessio, Logar, Husić, Jurič, Božič, Zorič-Stepančić, Gačević 5, Korošec, Poberaj 4, Petrović, Miklavec 2 (2), Nikolić 5, Čolić 2, Beganovič, Galina 3 (1);

Sedemmetrovke: RD Riko Ribnica 3 (3); RD Butan p. Izola 5 (3);
Izključitve: RD Riko Ribnica 4 minute; RD Butan p. Izola 2 minuti;
Rdeči kartoni: -.

V prvo domačo tekmo v koledarskem letu 2020 smo vstopili s slabo popotnico po visokem porazu v Velenju. V želji, da bi popravili slab vtis, so fantje v tekmo vstopili zelo motivirani ter po dveh golih Roka Setnikarja hitro povedli z rezultatom 2:0. Gostje so odlično odgovorili ter z delnim izidom 3:0 v 7. minuti celo prvič na tekmi povedli. Na to pa je sledil silovit odgovor naših fantov, ki so po golu Brina Cimermana v 15. minuti povedli z rezultatom 6:3 ter s tem prisilili gostujočega trenerja Fredija Radojkoviča v prvo minuto odmora na tekmi. Tudi zatem gostje niso zaigrali kdo ve kako bolje. Prednost je še naprej rasla, tako da je bil po golu Jana Puclja v 21. minuti in rezultatu 12:5, gostujoči trener primoran vzeti še drugo minuto odmora. Do konca polčasa je sledila igra “gol za gol”, tako da smo na odmor odšli s prednostjo 16:9.
Drugi polčas smo na krilih Nebojše Bojića odlično odprli ter po golu Roka Setnikarja v 35. minuti povedli z rezultatom 19:10. Izolanom ni uspevalo praktično nič tako v napadu kot v obrambi, tako da smo po golu Gašperja Horvata v 39. minuti prvič na tekmi povedli z desetimi zadetki prednosti. Po golu najboljšega strelca na tekmi Roka Setnikarja, je v 44. minuti tekme na semaforju kazalo že 26:12 in domači trener je lahko v zaključku tekme spočil nekatere nosilce svojega moštva. Izolanom je v zaključku tekme uspelo nekoliko omiliti zaostanek. Končni rezultat je bil 30:21.

Jan Pucelj, kapetan RD Riko Ribnica: “Po taki tekmo, kot smo jo imeli v Velenju, je težko igrati domačo tekmo, ki smo jo morali zmagati. Vedeli pa smo, da Izola prihaja po dve točki, tako da smo morali zaigrati zavzeto in dejansko smo to v prvem polčasu tudi naredili. Tudi drugi polčas smo odigrali na podobni ravni in razliko zadržali do konca. Dve pomembni točki sta na koncu vendarle ostali doma.”

Matej Galina, igralec RD Butan Plini Izola:”Po zelo slabem začetku smo se vrnili v igro, ob tem pa se je še vedno premoč domačih poznala. Na to gostovanje smo prišli zdesetkani, brez nekaterih nosilcev igre. Trudili in borili smo se, vendar to ni bilo dovolj za kaj več kot poraz.”

Igralec tekme: Bojić Nebojša, vratar RD Riko Ribnica.

More in Članska ekipa (134 of 406 articles)