RD RIKO RIBNICA – RK CELJE 26:29 (11:13)

Liga NLB, 8. krog,
Ribnica, dvorana ŠC Ribnica, sreda, 30.10.2019, ob 20:00, sodnika Bojan Lah, David Sok, gledalcev 630:

RD RIKO RIBNICA – RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO 26:29 (11:13).

RD Riko Ribnica: Bojić (7 obramb), Klarič (1 obramba), Strmljan 2, Horvat 4, Vujačić 6, Žagar 1, Knavs 1, Ranisavljević 1, Pahulje, Lešek 3, B. Nosan 3 (1), M. Nosan, Cimerman, Pucelj 3 (2), Tomšič, Setnikar 2;
RK Celje : Ferlin (7 obramb), Vujović (1 obramba), Šarac 6, Leban 4 (2), Kodrin 3, Horžen 3, Grošelj, Grebenc 2, Razgor 1 (1), Da Silva 4, Marguč 5, Poteko 1, Žabič, Cvetko, Rakita, Novak.

Sedemmetrovke: RD Riko Ribnica 3 (4); RK Celje 3 (3);
Izključitve: RD Riko Ribnica 10 minut; RK Celje 6 minut;
Rdeči karton: Pahulje (34.minut, RD Riko Ribnica).

V derbiju kroga sta se pomerili do takrat edini dve neporaženi ekipi. Da gre za tekmo sezone se je videlo tudi med ogrevanjem, saj je bila dvorana že dobrih 15 minut pred začetkom tekme lepo polna. Ko je sodniški par Sok-Lah s prvim piskom otvoril tekmo, pa je dvorana že pokala po šivih. Naši fantje so tekmo odlično odprli ter v 7. minuti po golu Ranisavljevića povedli z rezultatom 4:2. Na to pa so gostje odlično zaigrali v obrambi ter odgovorili z delnim izidom 1:6. Do polčasa smo na to spremljali igro “gol za gol” tako, da so Celjani na odmor odšli s prednostjo dveh zadetkov 11:13.
Drugi polčas sta obe ekipi odprli z zadetkom in zopet se je zdelo, da bomo spremljali podobno tekmo kot v prvem polčasu. Nato pa je v 33. minuti Domen Pahulje dobil direkten rdeči karton po katerem je gostom uspel delni izid 0:3. Prav ta mini serija gostov je bila morda odločilna, saj se našim fantom kljub razpoloženemu Gašperju Horvatu ni uspelo več približati na manj kot tri zadetke. Na koncu so gostje zasluženo slavili z rezultatom 26:29 s čimer še naprej ostajajo neporaženi, mi pa kljub prvemu porazu v Ligi NLB ostajamo trdno na drugem mestu.

Gašper Horvat, rokometaš RD Riko Ribnica: “Tekme smo se zelo veselili, saj smo bili željni dokazovanja in se želeli preizkusiti proti takemu nasprotniku, kot je Celje, ki letos blesti v domačem prvenstvu ter zelo lepo igra v ligi prvakov. Od začetka nam je naša igra stekla, uspevalo nam je skoraj vse, vendar so Celjani ves čas uspeli držati stik z nami. V drugem polčasu smo doživeli padec, Celjani pa so skozi celotno tekmo rotirali igralce in bili bolj sveži. Vidi pa se, da so starejši, bolj izkušeni od nas, imajo nosilce igre, ki znajo potegniti, ko je to najbolj potrebno. Z borbeno igro in hitrimi protinapadi so na koncu zasluženo zmagali.”

Josip Šarac, rokometaš RK Celje : “Moram priznati, da je bila tekma zelo naporna. Vemo, da Celje že dve leti ni zmagalo v Ribnici. V tekmo smo šli maksimalno, vendar imeli preveč tehničnih napak, nismo realizirali zicerjev, nato pa le začeli igrati v obrambi in na koncu zasluženo zmagali za 3 zadetke. Moram čestitati soigralcem za borbo, za osvojeni dve točki in podaljšan niz neporaženosti.”

Foto Slavko Kolar

More in Članska ekipa (143 of 405 articles)