Ribničani v 2. krogu!!!
PÖLVA SERVITI – RD RIKO RIBNICA 26:27(12:12)

Povratna tekma 1. kroga kvalifikacij pokala EHF,
Pölva (Estonija), dvorana Mesikäpa Hall, sobota, 7.9.2019, ob 18:00 po lokalnem času (17:00 po slovenskem):

PÖLVA SERVITI – RD RIKO RIBNICA 26:27 (12:12).

Pölva Serviti: Lepasson, Sarapuu 1, Kase, Muuga 3, Kont 2, Rudissaar 1, Varusk, Sillaste 7 (3), Meiksans, Chezlov, Pihus 2, Neeme 1, Hiiend 2, Uibo 1, Timmo 4, Kholodiuk 2;
RD Riko Ribnica: Bojić, Strmljan 1, Horvat 7, Vujačić 2, Žagar 4, Knavs 2 (2), Ilc, Pahulje, Lešek 2, Nosan B. 1, Klarič, Cimerman 1, Pucelj 3, Tomšič 4, Nosan M;

Sedemmetrovke: Pölva Serviti 3 (3), RD Riko Ribnica 2 (2);
Izključitve: Pölva Serviti 12 minut, RD Riko Ribnica 10 minut;
Rdeči kartoni: Neeme Indrek (3 x 2′).

Ribničani so brez težav ubranili veliko prednost, ki so si jo priigrali teden prej v ribniški dvorani.
Gostje so v tekmo vstopili odločeni, da zmagajo tudi v Estoniji. Do 9. minute si je zasedba Damjana Škaperja že priigrala prednost 3 golov (3:6), ki pa jo je nato do 15. minute zapravila (7:7). Do konca prvega dela igre so bili Ribničani ves čas v rahli prednosti, a se je polčas po dveh zaporednih golih domačih rokometašev vendarle končal z izenačenim izidom 12:12.
V drugem polčasu je kmalu postalo jasno, da estonski rokometaši niso sposobni nadoknaditi velikega zaostanka s prve tekme. Šlo je samo še za vprašanje zmagovalca povratne tekme. Ribničani so bili ves čas v rahli prednosti, vendar si večje prednosti niso uspeli priigrati. V 54. minuti, ko je semafor kazal izid 20:24, je že kazalo, da je tudi vprašanje zmagovalca tekme odločeno. Vendar se vztrajni estonci s tem niso sprijaznili in v pičlih 3 minutah izid poravnali na 24:24. Zmago je gostom s strelom z 10 metrov tik pred zaključnim piskom sirene prinesel Miha Tomšič. Kot je to že v navadi ob zmagah, so fantje nato domači publiki predstavili še znamenitega Ribn’čana.

Žreb je že pred časom določil nasprotnika v 2. krogu, to je beloruski SKA iz Minska. Prva tekma bo v Ribnici prvi vikend v oktobru, povratna pa naslednji konec tedna v Minsku.