RD RIKO RIBNICA – RK MARIBOR BRANIK 28:26 (18:13)

Na prvi domači tekmi v novi sezoni so ribniški rokometaši pokazali dva obraza. Do 40. minute je vse delovalo brezhibno in razlika je znašala že 7 golov, nato pa je sledil padec zbranosti domače ekipe in gostje so to znali izkoristiti ter se približali na vsega 2 gola zaostanka. Presenečenja pa ribniški rokometaši kljub vsemu niso dovolili in dokaj zanesljivo zmagali.

Liga NLB, 2. krog,
Ribnica, dvorana ŠCR, sobota, 14.9.2019, ob 19:00, sodnika Dejan Ivančič in Igor Ivančič,  gledalcev 350:

RD RIKO RIBNICA – RK MARIBOR BRANIK 28:26 (18:13).

RD Riko Ribnica: Bojić, Klarič, Strmljan 3, Horvat 7, Vujačič 6, Žagar 2, Knavs 2, Ranisavljević, Pahulje, Lešek, Nosan B. 1, Cimerman 1, Pucelj 5(2), Tomšič 1, Nosan M. , Šolaja;
RK Maribor Branik: Kocjančič, Ferjan, Kljun 2, Planinšek 1, Zugan 1, Sok 1, Hočevar, Štamic, Jerenec 6, Miličević 7(6), Velkavrh 2, Ranevski 1, Budja 1, Jerebie 3 , Sivka 1.

Sedemmetrovke: RD Riko Ribnica 3 (2), RK Maribor Branik 7 (6):
Izključitve: RD Riko Ribnica 8 minut, RK Maribor Branik 2 minut;
Rdeči kartoni: -.

V soboto je v dvorani ŠC Ribnica potekala prva domača tekma v novi sezoni Lige NLB. Pomerili smo se z vedno neugodno ekipo RK Maribor Branik, ki nam je lepo zagrenila slavje lansko sezono, ko nas je premagala na zadnji tekmi pred domačimi gledalci. Zaradi želje po oddolžitvi za lanski poraz je bil motiv pri naših fantih na vrhuncu. To se je hitro opazilo tudi na igrišču, saj smo na odmor odšli s prednostjo petih zadetkov in sicer 18:13. Razpoložena sta bila Gašper Horvat ter Risto Vujačić, saj sta do polčasa oba zabila po štirikrat. Tudi drugi polčas se je začel po notah varovancev Damjana Škaperja. Tako je po golu Tilna Strmljana v 44. minuti na semaforju kazalo že 24:18 in zdelo se je, da je tekma počasi dobljena. Nato pa je sledil mrk v napadu, kar so gostje hitro izkoristili ter se po golu Luke Kljuna, produkta ribniške rokometne šole, v 54. minuti približali zgolj na dva zadetka zaostanka in sicer 25:23. Gostje so imeli celo stoodstotno priložnost iz protinapada za znižanje rezultata na 25:24, a se je z izjemno obrambo izkazal domači vratar Mark Klarič. Zdelo se je, da je prav ta obramba dala fantom dodatnih moči za končnico tekme, ki smo jo na koncu dobili z rezultatom 28:26.

Gašper Horvat, igralec RD Riko Ribnica, je po tekmi povedal: ” Vedeli smo, da nas čaka težka tekma, zahteven nasprotnik, ki ima mlado ekipo in je željna dokazovanja. Želeli smo se jim oddolžiti za poraz na zadnji tekmi prejšnje sezone,. Prvi polčas smo začeli odlično, v drugem polčasu pa je učinkovitost malo padla, nismo zabijali iz čistih situacij. Obramba je na momente delovala luknjasto, na koncu smo se vendarle zbrali in odigrali tako, kakor znamo in zasluženo zmagali.”

Andraž Velkavrh, rokometaš RK Maribor Branik, pa dodal: “Vedeli smo kam prihajamo, saj je Ribnica eden najboljših ekip v državi, še posebej na domačem igrišču. V tekmo smo prišli še z nekaj težavami iz prvega kroga, ko smo nenadejano izgubili točke v Novem mestu. Mislim, da smo se borili celotno tekmo, na koncu pa je zmanjkalo malo sreče. Vendar menim, da bo potrebno točke iskati na naslednjih tekmah.”

Igralec tekme po izboru obeh trenerjev je bil Gašper Horvat.

More in Članska ekipa (155 of 409 articles)