Ribničani zmagovalci 26. Memoriala Jožeta Šilca

26. Memorial Jožeta Šilca.

Minuli konec tedna se je v ribniškem športnem centru odvijal 26. tradicionalni rokometni turnir poimenovan po nekdanjem igralcu in trenerju Jožetu Šilcu. Memorial je potekal dva dni in sicer v petek, ko je bilo šest ekip razvrščenih v dve skupini s po tremi ekipami v Ribnici ter Škofji Loki in v soboto, ko je v Ribnici potekalo razigravanje od prvega do šestega mesta.
V petek so se ribniški rokometaši najprej pomerili z ekipo RK Sevnice ter jo prepričljivo premagali z rezultatom 29-19. Najbolj razpoložen igralec na tekmi je bil Uroš Knavs, ki je dosegel kar 11 zadetkov, z nekaj odličnimi obrambami pa se je izkazal mladi vratar Andraž Ilc.
Po odigrani tekmi je bila na sporedu tekma med RK Sevnica in RK Zamet Rijeka, ki so jo Rečani dobili z rezultatom 28-18. Sledila je tekma večera med domačo zasedbo in gosti iz Reke. Rokometaši Zameta dolgo časa niso dovolili domačim, da bi se odlepili na varno razdaljo, a so Ribničani v zaključku vseeno pokazali svojo kakovost ter tekmo dobili z rezultatom 26-20. Tudi na tej tekmi je bil najboljši strelec Uroš Knavs s sedmimi zadetki.
V soboto so se ekipam, ki so igrale v Ribnici pridružile ekipe, ki so igrale v Škofji Loki. V tekmi za peto mesto sta se pomerili ekipi RK Sevnica ter RD Urbanscape Loka. Varovanci Roberta Beguša so pokazali bistveno boljšo igro kot v petek ter tako prepričljivo slavili z rezultatom 36-22. V tekmi za tretje mesto sta se pomerili ekipi RK Zameta in RD Butan Plin Izole. Igralci Zameta so presenetljivo visoko slavili in sicer z rezultatom 33-21 ter tako domov odnesli pokal za tretje mesto. V poslastici večera, sta se pred (za prijateljski turnir) lepim številom obiskovalcev pomerili ekipa RD Rika Ribnice ter RD LL Grosist Slovana iz Ljubljane. Igralci Slovana so se izkazali za zelo trdoživega nasprotnika, saj se je praktično do konca tekme igralo ”gol za gol”. Domači fantje so v zaključku tekme po nekaj dobrih prodorih Tilna Strmljana ter nekaj odličnih obrambah Nebojše Bojića prevesili tehtnico na svojo stran ter osvojili turnir pred domačimi gledalci.
Po koncu turnirja je sledila še podelitev nagrad. Za najboljšega igralca turnirja je bil izbran Tilen Strmljan (RD RIKO RIBNICA). Najboljši strelec turnirja je postal Uroš Knavs (RD RIKO RIBNICA). Za najboljšega vratarja pa je bil izbran Rok Selaković (RD LL GROSIST SLOVAN).

Petek, 23.8.2019 (1.dan):

RD RIKO RIBNICA – RK SEVNICA 29:19,
RK SEVNICA – RK ZAMET 18:28,
RD RIKO RIBNICA – RK ZAMET 26:20.

Vzporedno se je v Škofji Loki odvijal ločen turnir, kjer so bile odigrane naslednje tekme:

RD URBANSCAPE LOKA – RD LL GROSIST SLOVAN 23:27,
RD LL GROSIST SLOVAN – RD RD BUTAN PLIN IZOLA 25:22,
RD URBANSCAPE LOKA – RD BUTAN PLIN IZOLA 20:23.

Igralni čas tekem v petek je bil 2 x 25 minut.

Sobota, 24.8.2019 (2.dan):

tekma za 5.mesto, RK SEVNICA – RD URBANSCAPE LOKA 22:36,
tekma za 3.mesto, RK ZAMET – RD RD BUTAN PLIN IZOLA 33:21,
tekma za 1.mesto, RD RIKO RIBNICA – RD LL GROSIST SLOVAN 31:29.

Igralni čas tekem v soboto je bil 2 x 30 minut.

Najboljši igralec: Tilen Strmljan (RD Riko Ribnica),
Najboljši strelec: Uroš Knavs (RD Riko Ribnica),
Najboljši vratar: Rok Selaković ( RD LL Grosist Slovan).

More in Članska ekipa (21 of 271 articles)