RK GORENJE VELENJE – RD RIKO RIBNICA 26:26 (13:15)

Kljub temu, da Ribničanom tokrat ni uspelo osvojiti obeh točk, ki bi jih ohranil v boju za srebrno medaljo ob koncu ligaške sezone, so velenjski parket zapustili pokončno, saj so dali vse od sebe in bili do zadnjih sekund v igri za zmago. Ekipi sta se razšli z neodločenim izidom, kar pomeni, da bodo na koncu Velenjčani drugi, Ribničani pa z osvojitvijo tretjega mesta še 4. sezono zapored ostajajo v samem vrhu slovenskega rokometa.

Liga NLB, 9. krog končnice za prvaka,
Velenje, Rdeča dvorana, sobota, 25.5.2019, ob 20:30:

RK GORENJE VELENJE – RD RIKO RIBNICA 26:26 (13:15).

Nikola Špelić, rokometaš RK Gorenje Velenje: “Pred tekmo smo se zavedali, da se bomo morali boriti do zadnjega atoma moči. Tudi Ribničani so se borili do konca, to se je danes videlo. Osvojena točka je dovolj, da se lahko veselimo drugega mesta. Čestital bi celotni ekipi za vse, kar smo dosegli v tej sezoni, ki je za nas izjemna. Čeprav so nas spremljale poškodbe, še posebno v končnici, pa se na koncu lahko veselimo odličnega dosežka.”

Tilen Strmljan, rokometaš RD Riko Ribnica: “Vedeli smo, da nas čaka težka tekma. V Velenju smo bili ponavadi mi tisti, ki smo lovili Velenjčane. Danes smo vedeli, da so gostje oslabljeni, mi pa smo šli na glavo. V prvem polčasu smo bili boljši, potem pa so nas gostitelji na koncu ujeli. Na koncu smo imeli napad za zmago, ki se, žal, ni končal uspešno.”