RK CELJE P.L. – RD RIKO RIBNICA 28:24 (15:13)

Ligaška tekmovanja se za letošnjo sezono počasi iztekajo. Po današnjem, 8. krogu smo dobili novega starega državnega prvaka, RK Celje Pivovarno Laško, ki je v derbiju kroga z veliko mukami premagalo ribniške rokometaše in že 23. v samostojni Slovenijo osvojilo najprestižnejšo rokometno lovoriko v državi.

Liga NLB, 8. krog končnice za prvaka,
Celje, dvorana Zlatorog, sreda, 22.5.2019, ob 20:15, 750 gledalcev, sodnika: Mitja Smolko, Mitja Knez:

RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO – RD RIKO RIBNICA 28:24 (15:13).

RK Celje Pivovarna Laško: Pantjar (11 obramb), Ferlin, Vujović 4, Jurečič, Malus 1, Rakita, Razgor 2 (2), Ovniček 3, Marguč 5, Šarac 3, Accambray 1, Kodrin 4, Horžen 2, Makuc 3, Anić, Blagotinšek;
RD Riko Ribnica: Bojić 12 obramb, Klarič, Strmljan 3, Horvat 4, Vujačić 3, Žagar, Knavs, Ranisavljević 1, Pahulje, Lešek, Nosan B., Pucelj 6 (1), Tomšič 1, Nosan M., Setnikar 6 (2), Košmrlj.

Sedemmetrovke: RK Celje Pivovarna Laško 2 (2), RD Riko Ribnica 3 (3);
Izključitve: RK Celje Pivovarna Laško 6 min, RD Riko Ribnica 8 min;
Rdeči kartoni:-.

Ribničani so v tekmo, ki je bistveno več pomenila domačinom kot gostom, vstopili hrabro in z golom Strmljana prvi povedli. Še v 5. minuti je bil izid poravnan na 2:2, nato pa so gostje z nekaj tehničnimi napakami dovolili domačinom, da so se razleteli po igrišču in si do 14. minute priigrali vodstvo 4 golov (7:3). Minuta odmora gostujočega stratega Damjana Škaperja je nalet Celjanov ustavila, Ribničani so se zbrali in se popolnoma vrnili v igro ter celo prevzeli pobudo, saj so v 17. minuti zaostajali le še za gol (9:8). V nadaljevanju so imeli večkrat priložnost za izenačenje, vendar žoge niso uspeli spraviti za hrbet razpoloženega Panjtarja. Do konca prvega dela sta ekipi gole dosegali izmenično in na veliki odmor se je odšlo ob izidu 15:13 za Celjane.
Tudi v drugem polčasu so prek Puclja prvi zadeli gostje in razliko zmanjšali le na gol (15:14). Tekma se je nato do 40 minute prelomila v korist državnih prvakov, ki so uspeli z delnim izidom 6:2 priti do najvišjega vodstva na tekmi (21:16). Kljub visokemu zaostanku ribniški rokometaši niso vrgli puške v koruzo, ampak so še naprej športno vztrajali in se do 50. minute Celjanom ponovno približali le na dva gola zaostanka (24:22). Še v 57. minuti je Setnikar z dvema goloma poskrbel za izid 26:24 in napoved tesne končnice. Vendar tokrat izkušenejši Celjani niso dovolili, da jim Ribničani pokvarijo zabave ob predčasni osvojitvi novega naslova državnega prvaka. Do konca tekme so za miren zaključek tekme zabili še dva gola in postavili končni izid 28:24.
Čestitke RK Celju Pivovarni Laško za osvojitev 23. naslova !!!

Gal Marguč, igralec RK Celja Pivovarne Laško: “Držali smo se dogovora kako danes odigrati to tekmo. V večjem delu smo to pokazali na igrišču, imeli smo željo in voljo ter garali v obrambi od prve do zadnje minute in mislim, da smo povsem zasluženo slavili in se lahko sedaj veselimo tega naslova državnih prvakov.”
Tilen Strmljan, igralec RD Riko Ribnice: »Ključno v današnji tekmi je bilo preveliko število storjenih napak. Že v prvem polčasu smo storili vsaj deset tehničnih napak, a nas je reševal vrhunski vratar Bojić, tako da smo bili zraven. V drugem delu nam je padla koncentracija, izgubili smo še kakšno žogo, tako, da se je Celje zasluženo veselilo zmage v Zlatorogu.«

Foto Slavko Kolar