RD RIKO RIBNICA – RD KOPER 32:27 (20:12)

Pred nami je še 14 dni prvoligaškega rokometa v katerem bodo najboljše slovenske ekipe odigrale 4 kroge in na igrišču odločile končni vrstni red v sezoni 2018/19. Ribničani, ki so si že pred nekaj krogi zagotovili najmanj tretje mesto, so gostili Koprčane, ki še vedno upajo na četrto mesto in jesensko udeležbo v pokalu EHF. Zanesljiva zmaga nad primorskimi tekmeci Ribničanom še vedno omogoča naskakovanje, oz. ubranitev naslova podprvaka.

Liga NLB, 7. krog končnice za prvaka,
Ribnica, dvorana ŠCR, sobota, 18.5.2019, ob 19.uri, sodnika Bojan Lah, David Sok, gledalcev 350:

RD RIKO RIBNICA – RD KOPER 32:27 (20:12).

RD Riko Ribnica: Bojić (9 obramb), Klarič (3 obrambe), Strmljan 1, Horvat 3, Vujačić 6, Žagar 1, Knavs 4 (2), Ranisavljević 1, Pahulje, Lešek 1, B. Nosan 4, Pucelj 2, Tomšič, M. Nosan 1, Setnikar 8, Košmrlj;
RD Koper: Haseljić (9 obramb), Kocijančič (2 obrambi), Postogna (0 obramb), Grzentič 1, Ganz, Krečič 3, Matijaševič 5, Moljk 1, Smolnik, Sokolič 4, Guček 6, Zugan 1, Marić 2, Planinc 1, Bratkovič 3 (1);

Sedemmetrovke: RD Riko Ribnica 4 (3), RD Koper 5 (1):
Izključitve: RD Riko Ribnica 4 minute, RD Koper 2 minute;
Rdeči kartoni: Kocjančič Martin (42. minuta), RD Koper.

Ribničani so še enkrat potrdili, da jim večletni tekmeci za 3. mesto v letošnji sezono niso konkurenčni.
Domači rokometaši so v tekmo vstopili silovito ter že v 9. minuti povedli s 5:2, v 15. pa že z 9:4. V naslednji minutah so gostje uspeli vzpostaviti ravnotežje ter zaostanek skoraj prepolovili (20. minuta, 12:9), vendar je ribniški stroj do konca polčasa goste skoraj povsem zmlel. Na odmor so rokometaši odšli ob vodstvu domače ekipe z 20:12.
Prvih 10 minut nadaljevanja ni prineslo bistvenih sprememb v razmerju na igrišču. Ribničani so prevladovali in še v 44. minuti ohranjali naskok 8 golov (26:18). Potem pa je domača zasedba, kot da bi bila že prepričana v svojo zmago, nerazumljivo popustila in dovolila gostom, da so z delnim izidom 3:9 v 14 minutah zaostanek zmanjšali na vsega 3 gole (30:27). Vujačić in Žagar pa sta z goloma v zadnji minuti poskrbela, da drame vendarle ni bilo.
S to zmago Ribničani ostajajo le točko za drugouvrščenimi Velenjčani, kar še vedno ohranja upanje v ubranitev naslova podprvaka. Vse se bo odločilo v naslednjem tednu, ko sta na sporedu kar dva kroga končnice. V obeh bo zasedba Damjana Škaperja gostovala. Najprej v sredo v Celju in nato v soboto v Velenju.

Gašper Horvat, igralec domače ekipe: “Vedeli smo, da bo danes težka tekma, saj se Koprčani borijo za Evropo. Pričakovali smo, da se bodo dobro pripravili na nas, zato smo tekmo vzeli zelo resno. Menim, da smo v prvem polčasu pokazali korektno igro v obrambi in zelo lepo in strpno igro v napadu, kar je prineslo razliko osmih golov v prvem polčasu. V drugem polčasu je igra malo padla, vendar smo pokazali, da smo prava ekipa in tekmo smo uspešno pripeljali do konca.”

Luka Volk, pomočnik trenerja gostov: “Prišli smo na težko gostovanje v Ribnico, kjer je vedno težko igrati, saj so domačini dobra ekipa, ki se je še dvignila v formi. Začeli smo korektno, držali smo se dogovora, nakar so se nam zgodile “črne minute” v katerih smo naredili nekaj tehničnih napak in domačini so se odlepili na 8 golov razlike. V garderobi smo se dogovorili, da moramo spremeniti pristop, predvsem v obrambi, posledično nam je uspelo sestaviti tudi napad in razlika se je začela topiti. Na koncu smo se skoraj čisto približali, vendar je zmanjkalo časa za popoln preobrat. Ribnica je zasluženo zmagala za kar jim iskreno čestitamo.”

More in Članska ekipa (165 of 408 articles)