RD RIKO RIBNICA – RK MARIBOR BRANIK 23:28 (8:17)

Ribničanom rezultat v tekmovalnem smislu ni prinašal ničesar, saj so si 3. mesto zagotovili že pred tedni. Kljub odlični igri v drugem polčasu, žal niso mogli nadomestiti ogromnega zaostanka iz prvega in Mariborčani so si z zmago zagotovili nastopanje v evropskih pokalih naslednjo sezono.

Liga NLB, 10. krog končnice za prvaka,
Ribnica, dvorana ŠCR, petek, 31.5.2019, ob 20:15, sodnika Dušan Deržek, Bojan Brecelj, gledalcev 400:

RD RIKO RIBNICA – RK MARIBOR BRANIK 23:28 (8:17).

RD Riko Ribnica: Bojić (1 obramba), Klarič (8 obramb), Strmljan 3, Horvat 1, Vujačič 6 (2), Žagar 3, Knavs 1, Ranisavljević 1, Pahulje 1, Lešek, Nosan B. , Pucelj 1, Tomšič, Nosan M. , Setnikar 5 (3), Košmrlj 1;
RK Maribor Branik: Đurica (17 obramb), Simonič, Žabič 3, Planinšek, Hedl, Celminš 3, Marušič, Sok 4, Jerenec 2, Velkavrh 7, Ranevski 1, Budja, Jerebie 5, Golik 1 (1), Buneta, 2 Štumpfl.

Sedemmetrovke: RD Riko Ribnica 8 (5), RK Maribor Branik 1 (1):
Izključitve: RD Riko Ribnica 12 minut, RK Maribor Branik 12 minut;
Rdeči kartoni: -.

Domači rokometaši so pred domačo publiko želeli sezono končati s še eno zmago.  V tekmo so krenili odločno in z dvema goloma Setnikarja že v 3. minuti povedli z 2:0. Da gostje niso prišli z izobešeno belo zastavo so pokazali v naslednjih 2 minutah, ko so s 3 zaporednimi goli povedli. Vujačić je v naslednji minuti zadel za 3:3, potem pa je ribniški stroj nenadoma ugasnil. Mariborčani so v naslednjih 11 minutah zadeli kar 9 krat in brez prejetega gola povedli z neverjetnih 3:12. Šele druga minuta odmora, ki jo je bil domači strateg Damjan Škaper primoran vzeti v 17. minuti, je zaustavila nalet gostov. Domačini so do 24. minuta zaostanek znižali na 6 golov (8:14), nato pa zopet popustili in gostje so do konca polčasa ponovno pobegnili na 9 golov razlike (8:17).
Nadaljevanje drugega dela so ribniški rokometaši odigrali junaško, saj so najprej z delnim izidom 6:0 v 12 minutah zaostanek zmanjšali na zgolj 3 gole (14:17), potem pa do 50. minute izid poravnali na 20:20 ter še zapravili protinapad za vodstvo. Zadnjih 10 minut pa so ponovno odigrali nerazumljivo slabo in gostom je uspelo priti do zmage, s katero so si za naslednjo sezono zagotovili nastopanje v evropskih pokalih.

Domen Pahulje, igralec RD Riko Ribnica: “Vedeli smo, da imamo 3. mesto zagotovljeno, vendar smo se čez teden pripravljali, kakor da si ga moramo še zagotoviti. Žal pa smo prvi polčas odigrali katastrofalno, z ogromno napakami, z najmanj desetimi zgrešenimi “zicerji”. Drugi polčas smo zagrizli na vso moč, do 50. minute odigrali super in izid poravnali, nato pa nam je malo sreča obrnila hrbet in Maribor je ob koncu zasluženo zmagal. Ocenjujem, da je 3. mesto ob koncu sezone je za nas odličen rezultat.”

Po tekmi je sledila slovesnost podelitve bronastih medalj ribniškim rokometašem, ki so tako že četrtič v nizu sezono zaključili na stopničkah.

More in Članska ekipa (162 of 409 articles)