RK MARIBOR BRANIK – RD RIKO RIBNICA 27:32 (12:16)

Po bolečem porazu proti Gorenju in najverjetnejši izgubi naslova podprvaka, je naše rokometaše čakal še zadnji krog prve polovice končnice za prvaka Lige NLB. Ribničani so gostovali v Mariboru, ki je imel še edini teoretične možnosti, da jim odvzame tretje mesto. Vendar so Ribničani prišli do zanesljive zmage in z dvema novima točkama že potrdili najmanj tretje mesto ob koncu sezone 2018/19.

Liga NLB, 5. krog končnice za prvaka,
Maribor, dvorana Tabor, petek, 26.4.2019, ob 18.uri, Sodnika Matija Knez, Mitja Smolko; gledalcev 250.

RK MARIBOR BRANIK – RD RIKO RIBNICA 27:32 (12:16).

RK Maribor Branik: Đurica (6 obramb), Simonič, Žabič 1, Planinšek, Puc, Celminš 3, Marušič, Sok 3, Jerenec 3, Velkavrh 5 (1), Ranevski 2, Budja 1, Jerebie 1, Golik 8 (2), Buneta, Štumpfl;
RD Riko Ribnica: Bojić (10 obramb), Klarič (4 obrambe), Strmljan 5, Horvat 5, Vujačič 4, Knavs 1, Ranisavljević, Pahulje, Lešek 3, Nosan B. 2, Cimerman, Pucelj 4, Tomšič, Nosan M. 1, Setnikar 5 (3), Košmrlj 2.

Sedemmetrovke: RK Maribor Branik 3 (3), RD Riko Ribnica 3 (3);
Izključitve: RK Maribor Branik 2 min, RD Riko Ribnica 6 min;
Rdeči kartoni:-.

Ribničani so začeli bolje in že do 4. minute povedli z 1:3, nato je na sceno stopil Velkavrh, ki je v naslednjih 10 minutah dosegel 5 golov in tako rekoč sam držal korak z ribniškimi rokometaši. Vse do 17. minute in izida 9:8 se je igralo gol za gol. V zadnjih 13 minutah prvega polčasa pa so gostje domačemu občinstvu le pokazali, zakaj je Ribnica podprvak. Z delnim izidom 3:8 so pred odhodom v slačilnice poskrbeli za občutno vodstvo 14:18.
Drugi polčas se je nadaljeval v visokem ritmu zasedbe Damjana Škaperja, ki si je že do 33. minute priigrala 6 golov naskoka (13:19). Podobno kot v Ormožu pred dobrim mesecem, kjer so Ribničani v drugem delu zapravili kar 7 golov naskoka, se je tekma začela zapletati tudi v Mariboru. V pičlih 11 minutah so Štajerci z delnim izidom 8:3 izid skorajda poravnali na 21:22. Na srečo pa sta se v zadnji četrtini tekme razigrala Klarič in Strmljan in poskrbela, da dvoma o zmagovalcu za gostujoče navijače le ni bilo. Tekma se je zaključila z izvrstno obrambo Klariča in takojšnjo milimetrsko natančno podajo v protinapad Janu Puclju, ki je tik pred piskom sirene postavil končni izid 27:32.
Po porazu Velenjčanov v derbiju 5. kroga končnice za prvaka Lige NLB je Ribničanom ponovno posijal žarek upanja za morebitno ubranitev 2. mesta na prvenstveni lestvici, za katerim trenutno zaostajajo le za točko.

Tilen Strmljan, igralec RD Riko Ribnica: “Vedeli smo, da bo težka tekma, saj se Maribor bori za Evropo. Želeli smo potrditi to 3. mesto in sedaj lahko sproščeno ponovno skušamo priti še stopnico više. Borili smo se skozi celotno srečanje, imeli smo 10-15 minut, ko nam ni steklo in takrat smo tudi dovolili, da so se Mariborčani približali. Na koncu nam je tudi z malo sreče uspelo srečanje pripeljati v našo korist.”

Matija Golik, igralec RK Maribor Branik: “V srečanje nismo šli slabo, saj smo bili enakovredni nasprotnik. Nato smo pričeli slabše igrati v obrambi, v napadu pa nismo imeli idej kako prelisičiti njihovo agresivno obrambo. Tako smo dovolili nasprotniku, da si je na polčasu priigral prednost 4-ih zadetkov. Drugi polčas smo zelo slabo odprli, a se vseeno uspeli vrniti z agresivno obrambo ter doseči nekaj lahkih zadetkov. Nato pa nam je, ne vem, zmanjkalo moči ali nekega psihološkega momenta, da bi lahko srečanje obrnili v svojo korist.”

More in Članska ekipa (168 of 409 articles)