RD URBANSCAPE LOKA – RD RIKO RIBNICA 23:31 (14:18)

Po ugodnem razpletu 5. kroga končnice, v katerim so Ribničani z zmago v Mariboru in ob porazu Velenjčanov ohranili možnosti za ubranitev naslova podprvaka, je naše rokometaše čakalo gostovanje pri trenutno zadnjeuvrščeni ekipi na prvenstveni lestvici, ki je v preteklem krogu zabeležila sploh prvo zmago v končnici za prvaka, ko so premagali prav tako neprepričljivi Koper. Vprašanje zmagovalca so gostje razrešili v začetku drugega polčasa in ostajajo v borbi za ubranitev naslova podprvaka.

Liga NLB, 6. krog končnice za prvaka Lige NLB,
Škofja Loka, dvorana Poden, sobota, 4.5.2019, ob 20:oo:

RD URBANSCAPE LOKA – RD RIKO RIBNICA 23:31 (14:18).

RD Urbanscape Loka: Božnar, Dobaj, Juričan, Vrbinc 5, Šibanc 2, Gartner, Dolenc, Jamnik 6, Matevž Jesenko 2 (2), Bradeško 1, Jeseničnik, Bergant 1, Aljaž Jesenko 2 (1), Bogdanič-Jenko 1, Plestenjak 1, Marinović 2;
RD Riko Ribnica: Bojić (14 obramb), Klarič, Strmljan 1, Horvat 1, Vujačić 3, Žagar 1, Knavs 3, Ranisavljević 1, Pahulje, Lešek 2, Blaž Nosan 6, Pucelj 4, Tomšič 2, Mitja Nosan, Setnikar 7 (2), Košmrlj.

Sedemmetrovke: RD Urbanscape Loka 3 (3), RD Riko Ribnica 2 (2);
Izključitve: RD Urbanscape Loka 2 min, RD Riko Ribnica 2 min;
Rdeči kartoni:-.

Da so gostje prišli po obe točki, so na parketu dvorane Poden prisotnim pokazali že na začetku tekme, ko so v 2. minuti že vodili z 0:2 in v 8. s 3:6. Začetna zagnanost je v naslednjih minutah malenkost popustila, kar so domači rokometaši izkoristili ter s tremi zaporednimi goli Jamnika v 12. minuti obrnili izid sebi v prid (8:7). Nalet domačega moštva je z minuto odmora ustavil trener Ribničanov Damjan Škaper, ki je uspel nato fante ponovno aktivirati in v nadaljevanju tekme je bilo na igrišču praktično le eno moštvo. Najprej so gostje z delnim izidom 0:4 v 17. minuti ponovno prešli v vodstvo z 8:11, v 24. minuti so vodili že za 4 (11:15) in pred iztekom prvega polčasa za 5 (13:18). Na odmor sta ekipi odšli ob izidu 14:18.
Začetek drugega polčasa je sicer pripadel domačinom, ki so v 34. minuti prepolovili zaostanek (16:18), nato pa so državni podprvaki popolnoma zagospodarili na igrišču. Z delnim izidom 1:8 so v naslednjih 11 minutah ribniški rokometaši zapečatili usodo domače ekipe. Ko je v 50. minuti semafor prvič pokazal dvomestno razliko (18:28), dvoma o zmagovalcu tekme ni bilo več. V samem zaključku tekme je domačinom uspelo izid le malo omili na končnih 23:31.

Rok Setnikar, igralec RD Riko Ribnica: “Držali smo se navodil iz garderobe in se borili od prve do zadnje minute. Nismo popuščali tako v napadu kot tudi v obrambi. Visok ritem smo držali skozi celo tekmo, s pomočjo večih rotacij pa na koncu zasluženo zmagali.”
Tim Bogdanič-Jenko, igralec RD Urbanscape Loka: “Za nami je težka tekma na kateri smo zgrešili preveč 100% priložnosti. Prav tako smo naredili preveč tehničnih napak. Na naslednji tekmi bomo poskusili to odpraviti in prikazati boljšo igro.”

Prihodnji konec tedna se Liga NLB zaradi zaključka pokala Slovenije ne igra. Nadaljuje se v soboto, 18.5.2019, ko v 7. krogu končnice v ribniškem ŠCR gostujejo Koprčani.

Foto: Igor Martinšek

More in Članska ekipa (38 of 280 articles)