RD RIKO RIBNICA – RK TRIMO TREBNJE 29:26 (17:13)

Čeprav so Trebanjci odnesli točke tako Iz Celja, kakor iz Velenja, v Ribnici niso bili niti blizu. Nekajkrat se je sicer razlika zmanjšala na dva gola, vendar je bila ta večino tekme višja, tako da zmaga skozi celo tekmo ni bila ogrožena.

Liga NLB, 18. krog,
Ribnica, dvorana ŠCR, sobota, 23.2.2019, ob 19:30, sodnika Ozren Backović, Mirko Palačković, gledalcev 410.

RD RIKO RIBNICA – RK TRIMO TREBNJE 29:26 (17:13).

RD Riko Ribnica: Glavan (11 obramb), Klarič (1 obramba), Strmljan 5, Horvat 6, Vujačić 4, Žagar, Knavs 5 (2), Ranisavljević, Pahulje, Lešek 1, Kovačič 2, Pucelj 2, Tomšič, Nosan, Setnikar 4, Košmrlj;
RK Trimo Trebnje: Brana (1 obramba,) Urbič (5 obramb); Cvetko 8 (2), Seferović 2, Dobovičnik 2, Matic Kotar 4, Miha Kotar 1, Marko Kotar 3, Udovič 1, Sašek 1, Majzelj, Redek, Bojanić, Grbić, Grandovec 1, Cirar 3 (2).

Sedemmetrovke: RD Riko Ribnica 2 (2), RK Trimo Trebnje 4 (5);
Izključitve: RD Riko Ribnica 6 minut, RK Trimo Trebnje 8 minut;
Rdeči kartoni: -.

Ribničani so ponovno nastopili oslabljeni, saj je vrata tudi tokrat branil mladinec Jaka Glavan, poleg Bojića, pa si je tekmo s tribun ogledal še Blaž Nosan. V naslednjih tekmah pa bržkone ne bo nastopil tudi steber domače obrambe David Kovačič, ki jo jo 10 minut pred koncem tekme prav tako grdo skupil. Za kako hudo poškodbo gre in za koliko časa ga bo ta oddaljila z igrišč, ta trenutek še ni znano.
Domači rokometaši so, zavedajoč se zadnjih uspehov Trebanjcev, v tekmo vstopili čvrsto in odločno ter prvi povedli z golom nesrečnega Kovačiča. V naslednjem napadu so gostje prek trenutno zelo vročega Cirarja izenačili, kar pa je bilo, kot se je kasneje izkazalo, tudi edino izenačenje na tekmi. V nadaljevanju so vajeti igre v svoje roke prevzeli domačini ter z goli krilnih igralcev Knavsa in Setnikarja že v 6. minuti povedli s 5:2. Nekajkrat so se Trebanjci uspeli vrniti v igro ter razliko zmanjšati le na gol, vendar so gostitelji vedno znali odgovoriti ter se ponovno odlepiti na varnejšo razliko. Ta je bila najvišja ravno ob koncu prvega dela (17:13).
Po 7 minutah igre v drugem polčasu, je semafor prvič pokazal razliko 5 golov (19:14), nakar so Trebanjci le uspeli zaustaviti naraščanje le-te. V 47. minuti jim jo je uspelo oklestiti na 3 (23:20) in 52. celo na 2 gola (25:23). Slovenski podprvaki so še enkrat prestavili v višjo prestavo ter z delnim izidom 3:0 v 57. minuti povedli z 29:24 in dokončno odločili zmagovalca tekme. Z dvema goloma pred iztekom igralnega časa so gostje uspeli poraz le malo omiliti.

Gašper Horvat, RD Riko Ribnica: “Generalno gledano, sem s tekmo zelo zadovoljen. Vedeli smo, da tekma ne bo tako enostavna, kot je bila v Trebnjem, kjer smo jeseni zmagali za 12 golov. Vedeli smo, da se bodo temeljito pripravili na nas, vendar pa smo mi doma še neporaženi in v slačilnici smo se dogovorili, da tudi ta par točk ostane doma. Rad bi dodal, da smo zadnjih 10 minut igrali brez Davida Kovačiča, ki se je poškodoval in da to zmago posvečamo njemu ter upamo, da ne bo nič hujšega.”

Do konca rednega dela so še 3 krogi, v katerih Ribničani igrajo proti zadnjeuvrščenim ekipam s prvenstvene lestvice. Najprej naslednji teden gostujejo v Hrastniku, potem gostijo Sviš ter v zadnjem krogu potujejo še v Ormož. Pred zadnjim krogom pa je na sporedu še četrt finalna tekma pokala Slovenije v Ivančni gorici.

More in Članska ekipa (178 of 409 articles)