RK DOL TKI HRASTNIK – RD RIKO RIBNICA 27:26 (13:13)

Ribničani žal niso izkoristili spodrsljaja Celjanov v Ormožu, da bi se jim približali samo na točko zaostanka. S porazom v Dolu so celo poskrbeli, da so se jim še Velenjčani približali le na 1 točko razlike ter se aktivno vključili v boj za naslov državnega prvaka. Po 20 krogih sedaj celjske, ribniške in velenjske rokometaše na lestvici ločijo le 4 točke, s čimer se boj za prva tri mesta v končnici za prvaka zaostruje do skrajnosti.

Liga NLB, 20. krog,
Dol pri Hrastniku, dvorana Dolanka, sobota, 2.3.2019, ob 19. uri, sodnika Uroš Nahtigal, Brstin Kavalar, gledalcev 250:

RK DOL TKI HRASTNIK – RD RIKO RIBNICA 27:26 (13:13).

RK Dol TKI Hrastnik: Nunčič (11 obramb), Seme, Brilej 4, Klepej 11 (3), Ajdari 5 (1), Grušovnik, Pintar, Bauerheim 1, Gospodarič, Hribšek 2, Ramić 3, Ribič, Jakopič, Simončič 1, Cigler, Koprivc;
RD Riko Ribnica: Glavan (3 obrambe), Klarič (3 obrambe), Strmljan 3, Horvat 1, Vujačić 5, Žagar 4, Knavs 5 (3), Ranisavljević, Pahulje, Lešek 2, B. Nosan 1, Pucelj 2, Tomšič, M. Nosan, Setnikar 1, Komšrlj 1.

Sedemmetrovke: RK Dol TKI Hrastnik 4 (4), RD Riko Ribnica 3 (3);
Izključitve: RK Dol TKI Hrastnik 2 minuti, RD Riko Ribnica 8 minut;
Rdeči kartoni: -.

Domači rokometaši, ki so predzadnji na prvenstveni lestvici in se krčevito borijo za obstanek v prvoligaški druščini, so tekmo začeli bolje od bistveno bolj renomiranih gostov. V 10. minuti so gostitelji prvič povedli za dva (5:3). Da je na nasprotni strani vendarle državni podprvak, so gostje prikazali v naslednjih 12 minutah, ko so z delnim izidom 2:7 prišli do vodstva 7:10. Dolani po tej mini seriji gostov niso vrgli puške v koruzo, ampak so z vso močjo udarili nazaj in že po 5 minutah zopet povedli z 11:10. Do konca prvega polčasa sta ekipi igrali gol za gol ter na odmor odšli ob izidu 13:13.
Tudi začetek drugega polčasa ni bil po okusu Ribničanov, saj so bili ves čas v rahli prednosti domačini. Med 38. in 41. minuto je Ribničanom ponovno uspel delni izid 0:4 ter vodstvo 16:19. Takrat smo pričakovali, da bo končno prišla do izraza kakovostna razlika in da bo zasedba Siniše Markota vendarle tekmo zapeljala v mirnejše vode in do zmage. Vendar je domači trener z minuto odmora ustavil nalet gostov, svoje rokometaše pa mobiliziral do te meje, da so z borbenejšo igro nadoknadili zaostanek in izid ponovno poravnali v 48. minuti na 22:22. Ekipi sta se nato do konca tekme izmenjevali v vodstvu. Zadnji na tekmi je za vodstvo Dolanov s 27:26 zadel najboljši domači strelec Klepej. Gostje so imeli za vsaj izenačenje na voljo več kot dve minuti, vendar se izid do izteka igralnega časa ni več spremenil.
Ribničani naslednjo soboto v predzadnjem krogu rednega dela prvenstva gostijo zadnjeuvrščeni Sviš iz Ivančne gorice.

Foto: RK Dol TKI Hrastnik.

More in Članska ekipa (174 of 406 articles)