RD RIKO RIBNICA – RK MARIBOR BRANIK 26:24 (13:7)

Novoletni prvoligaški premor se je za članske ekipe iztekel. Ribničane v februarju čakajo 4 tekme, od tega 3 doma, z neposrednimi tekmeci v boju za končnico za prvaka ter za čim boljše izhodišče po rednem delu. Najprej so v ribniški dvorani Novoletni prvoligaški premor se je za članske ekipe iztekel. Ribničane v februarju čakajo 4 tekme, od tega 3 doma, z neposrednimi tekmeci v boju za končnico za prvaka ter za čim boljše izhodišče po rednem delu. Najprej so v ribniški dvorani gostovali Mariborčani, katerim se po nekaj sušnih letih ponovno obeta uvrstitev v zgornjo polovico lestvice po rednem delu ter s tem končnica za prvaka. Prvo nalogo so Ribničani opravili uspešno in na pleča položili optimistične Štajerce.

Liga NLB, 16. krog,
Ribnica, dvorana ŠCR, sobota, 2.2.2019, ob 19:oo, sodnika Brstin Kavalar, Uroš Nahtigal, gledalcev 350:

RD RIKO RIBNICA – RK MARIBOR BRANIK 26:24 (13:7).

RD Riko Ribnica: Bojić (8 obramb), Klarič (1 obramba), Strmljan 1, Horvat 2, Vujačić 3, Knavs 1, Ranisavljević 1, Pahulje, Lešek, B. Nosan 2, Kovačič 7, Pucelj 3, Tomšič, M. Nosan, Setnikar 6, Košmrlj;
RK Maribor Branik: Đurica (7 obramb), Simon, Žabič, Planinšek 2, Celminš 1, Marušič, Jerenec, Velkavrh 4, Ranevski 6, Budja 1, Jerebie 7, Golik, Bugunović, Buneta 1, Štumpfl 2.

Sedemmetrovke: RD Riko Ribnica 6 (4), RK Maribor Branik 2 (2);
Izključitve: RD Riko Ribnica 2 minut, RK Maribor Branik -;
Rdeči kartoni: -.

Tekma je bila razdeljena na dva neenaka dela. Na prvih 45 minut, ko so Ribničani igrali zelo čvrsto in zavzeto ter si priigrali skoraj nedosegljivih 8 golov naskoka, in na zadnjih 15 minut, ko so z ležerno in neorganizirano igro to razliko skoraj zapravili.
Prvi polčas je bil povsem po okusu domače publike. Ribničani so leteli po igrišču v napadu, v obrambi pa gostom niso dali dihati. Ribniški rokometaši so si občutnejšo razliko uspeli priigrati že v 11 minuti, ko so povedli s 7:4. V 17. minuti je bilo že 10:5 in v 24. 12:6. Rezultat ob polčasu je bil 13:7.
Tudi drugi polčas so gostitelji začeli sijajno in že v 31. minuti povedli za 7 (14:7). Ko so gostje v 45. minuti zaostajali že za 8 (20:12), nihče v dvorani ni pričakoval napetega zaključka tekme. Vendar se je zgodilo ravno to. Domača obramba je začela puščati na vseh koncih, napad pa je postal raztrešen in neučinkovit, kar so Mariborčani začeli pridno izkoriščati ter polniti mrežo domačega vratarja. Najprej so do 49.minute razliko prepolovili na 4 (20:16), v 55. minuti je ta znašala le še 3 gole (23:20), v 57. pa samo še dva (24:22). Na srečo domačih pa je bil ob koncu tekme dvakrat zanesljiv Jan Pucelj, ki je poskrbel, da do prave drame vendarle ni prišlo.

Mitja Nosan, kapetan RD Riko Ribnica: “Tekmo smo odprli tako, kot smo si želeli. Naredili smo razliko 5, 6 golov, ki smo jo brez težav držali do 50. minute, potem pa nerazumljivo padli. Na srečo smo izvlekli zmago s dvema goloma razlike, ampak mora biti to opozorilo za naslednje tekme, saj smo se to sezono opekli že trikrat.”

Andraž Velkavrh, RK Maribor Branik: “Vedeli smo kam prihajamo, vedeli smo, da je v Ribnici padlo tudi veliko Celje. Kljub temu, da smo četrti na lestvici, smo prišli po točke, to moram povedati. Igrali smo zelo slabo prvih 45 minut, brez borbe, saj nismo imeli ene izključitve na celi tekmi. To je zagotove premalo za osvojitev točk v Ribnici.”.

More in Članska ekipa (182 of 409 articles)