RD RIKO RIBNICA – RK DOL TKI HRASTNIK 32:25 (17:11)

Pred našimi rokometaši so še zadnji trije krogi prve polovice rednega dela prvenstva, v katerem se bodo pomerili z ekipami z dna prvenstvene lestvice. Najprej so v petek gostili novinca v prvoligaški druščini iz Hrastnika, ki je v preteklem krogu presenetljivo izvlekel točko proti Mariboru ter se s tem odlepil z dna prvoligaške lestvice. Gostitelji so nalogo opravili rutinsko in prišli do pričakovanega para prvenstvenih točk.

Ribnica, dvorana ŠC, petek, 9.11.2018, ob 18:30, gledalcev 300, sodnika: Dejan Čretnik, Miloš Turnšek:

RD RIKO RIBNICA – RK DOL TKI HRASTNIK 32:25 (17:11).

RD Riko Ribnica: Bojić (12 obramb), Glavan (1 obramba), Klarič (1 obramba), Strmljan 4, Horvat 5, Vujačić 8, Žagar 1, Knavs 2, Lešek 2, Blaž Nosan 1, Kovačič 3, Pucelj 2, Tomšič, Mitja Nosan 1, Setnikar 3, Košmrlj;
RK Dol TKI Hrastnik: Nunčič (4 obrambe), Seme (2 obrambi), Brilej 4, Ajdari 1, Grušovnik 3, Pintar 1, Bauerheim 3, Gospodarič 1, Hribšek 2, Ramič 2, Ribič, Simončič 2, Cigler, Koprivc 6.

Sedemmetrovke: RD Riko Ribnica 0 (0), RK Dol TKI Hrastnik 3 (5);
Izključitve: RD Riko Ribnica 12 minut, RK Dol TKI Hrastnik 8 minut;
Rdeči kartoni: -.

Ribničani ostajajo na vrhu prvenstvene lestvice tudi po 9. krogu Lige NLB.
Da za Dolane v ribniški dvorani ne bo kruha, so ti ugotovili že po 6 minutah tekme, ko so gostitelji povedli s 5:1. V nadaljevanju razlika sicer ni tako skokovito naraščala, saj se je tja do 24. minute gibala med 2 in štirimi goli, vendar so Ribničani ponovili serijo iz prvih minut ter z delnim izidom 5:1 v izdihljajih prvega polčasa povedli s 17:11.
Drugi polčas se vodilna ekipa Lige NLB ni pretirano naprezala in z lahkoto držala naskok pred Dolani, ki se je do 45. minute gibal med 5 in 7 goli. Proti koncu tekme pa je zasedba domačega trenerja Siniše Markota še malo dodala na plin in v 53. minuti povedla z 9 goli razlike, nato pa tekmo rutinirano pripeljala do konca in zmage z 32:25.

Izjave akterjev po tekmi:

Mitja Nosan, kapetan RD Riko Ribnica:”Še ena tekma je za nami z zmago.  Mislim, da smo zasluženo zmagali. Mogoče smo storili kakšno napako preveč v napadu. Menim, da smo obrambo oddelali na dovolj visokem nivoju za tako tekmo. Naslednji krog gostujemo v Ivančni gorici in s tako miselnostjo lahko zmagamo tudi tam.
Luka Koprivc, RK Dol TKI Hrastnik:”Domača ekipa je zasluženo zmagala. Nismo se držali navodil, preveč napak smo delali v napadu, posledično smo dobivali hitre gole iz protinapadov in pol protinapadov. Enostavno je bila danes domača ekipa boljša in je rutinirano speljala tekmo do konca.

More in Članska ekipa (191 of 410 articles)