RD RIKO RIBNICA – MRD DOBOVA 30:21 (17:15)

V  2.krogu lige NLB so si ribniški rokometaši želeli po koncu tekme zapeti Veselega Ribnčana, kar bi pomenilo, da sta točki ostali doma. Po slabem začetku in bistveno boljšem nadaljevanju, je zmaga zanesljivo ostala doma.

2.k rog Lige NLB,
Ribnica, dvorana ŠC, sobota, 15.9.2018, ob 19. uri, sodnika Aljoša Žibret, Miran Teršek, gledalcev 350:

RD RIKO RIBNICA – MRD DOBOVA  30:21 (17:15).

RD Riko Ribnica: Bojić (17 obramb)(1), Glavan, Strmljan 4, Horvat 3, Vujačić 5, Škotnik, Knavs 6(4), Pahulje, Lešek, Nosan B. 2, Kovačič 1, Pucelj, Tomšič 2, Nosan M., Setnikar 6(1), Košmrlj;
MRD Dobova: Leben (5 obramb), Polutnik (7 obramb), Dular, Markušič 9(1), Kučič, Humek, Bura 5, Majić, Jazbec, Zavodnik 1, Krnc 2, Kunst 1, Šušnjara 1, Sintič, Hotko, Novak 2.

Sedemmetrovke: RD Riko Ribnica 2 (1), MRD Dobova 3 (5);
Izključitve: RD Riko Ribnica 8 minut, MRD Dobova 8 minut;
Rdeč karton: -.

Ribničani so tekmo začeli zelo slabo, saj so si gostje v 8. minuti prvič priigrali 2 gola prednosti(4:6). Ko so v 16. minuti Ribničani prvič povedli z 9:8, smo vsi v dvorani upali, da je to šele začetek in da bodo stvari kmalu postavljene na svoje mesto. Žal pa so gostje v naslednji 4 minutah naredili delni izid 4:1 in ponovno povedli za dva (10:12), kar je prisililo domačega stratega, da vzame prvo minuto odmora. Ta je domače rokometaše predramila in do 22. minute jim je uspelo izid najprej poravnati na 12, do konca prvega polčasa pa tehtnico povsem nagniti na svojo stran. Na odmor so igralci odšli ob vodstvu domačih rokometašev s 17:15.
Drugi del so izbranci Siniše Markota začeli poletno ter si v prvih 10 minutah nadaljevanja predvsem z goli Horvata in Strmljana že priigrali zajetno prednost šestih golov (22:16). Naslednjih 10 minut je bilo bolj izenačenih, saj se je razlika ves čas gibala med 4 in 6 goli razlike za domače rokometaše. Zadnjo tretjino drugega polčasa pa je že skozi celo tekmo neverjetni vratar Bojić svoja vrata povsem zaklenil in omočil soigralcem doseganje lahkih golov. V tem obdobju je razlika nato narasla do končnih devet golov. Končni izid 30:21 je glede na prikazano igro v drugem delu, ko so gostje uspeli zadeti le šest krat, povsem zaslužen.

Izjave po tekmi:
Nosan Mitja, kapetan RD Riko Ribnica: “Po zelo slabem začetku smo bili primorani vzeti TimeOut, potem smo se zbrali in v nadaljevanju pokazali našo pravo igro. Ko smo začeli igrati v obrambi, smo prišli do nekaj lahkih golov ter odšli na odmor z dvema goloma prednosti. V drugem smo le nadaljevali v enakem tempu ter na kocu zasluženo zmagali. Zahvalil bi se podpori publike, ki nas dvigne vedno, ko je to najbolj potrebno in pričakujem, da bo tako tudi v prihodnje.

 

More in Članska ekipa (200 of 409 articles)