RD RIKO RIBNICA – MRK KRKA N. MESTO 30:23 (15:8)

V končnico za prvaka Lige NLB so Ribničani vstopili kot zmagovalci rednega dela s kar 31 točkami in prednostjo 8 točk pred zasledovalci. Še trem ekipam (Koper, Urbanscape Loka, Krka), ki so so poleg Ribničanov uvrstili skozi redni del, so se v končnici pridružili še Celjani in Velenjčani, katerim je dodeljeno enako število točk, kot prvouvrščeni ekipi rednega dela. Končnico je domača zasedba začela proti zadnjeuvrščeni ekipi nove lestvice. V dolenjskem derbiju so se na ribniškem parketu pomerili z rokometaši iz Novega mesta, ki so bili poleg Loke edini, ki so v rednem delu premagali Ribničane. V prvem krogu končnice so se jim Ribničani dodobra maščevali in vpisali prvi par točk.

Liga NLB, končnica za prvaka, 1. krog:
Ribnica, dvorana ŠCR, sobota, 10.3.2018, ob 19. uri:

RD RIKO RIBNICA – MRK KRKA NOVO MESTO  30:23 (15:8).

RD Riko Ribnica: Horvat 4, Fink 3, Vujačić 5, Knavs 2, Skušek 2, Koprivc, Pahulje 5, Nosan 3 (2), Klarič (4 obrambe), Kovačič 3, Kljun 2, Nosan, Batinič 1 (1), Perovšek (5 obramb), Setnikar, Košmrlj;
MRK Krka Novo mesto: L. Rašo 3, Bevec, Didovič, Okleščen 7, Pršina 2, Tomić (3 obrambe), Irman, Jakše 5 (1), Udovč, D. Rašo, Papež 6 (2), Brajer (5 obramb), Kukman, Matko, Ban, Klobčar.

Sedemmetrovke: RD Riko Ribnica 4 (3), MRK Krka 5 (3);
Izključitve: RD Riko Ribnica 8, MRK Krka 4 minute;
Rdeči kartoni: Batinič Peter (44. min., RD Riko Ribnica), Irman Jan (41.min., MRK Krka).

Krkaši so opogumljeni z zadnjimi izidi rednega dela napovedovali enakovreden boj do zadnjih minut tekme, vendar so Ribničani že v uvodnih minutah gostom pokazali kdo je gospodar ribniškega parketa. V 10. minuti je semafor kazal izid 4:2, v 20. že 10:5 in v 26. kar 14:7. Na veliki odmor so igralci odšli ob izidu 15:8.
Začetek drugega polčasa so Novomeščani pritisnili na plin in po treh četrtinah tekme je bila razlika le še 3 gole v korist čete Siniše Markote (47. minta, 22:19). Ob koncu tekme pa so Ribničani ponovno prestavili dve prestavi višje in v slogu celotne sezone nasprotniku ušli na varno razdaljo ter tekmo mirno pripeljali do konca.

Blaž Fink, igralec domače zasedbe, je po tekmo povedal:
“Na to tekmo smo se zelo intenzivno pripravljali cel teden, saj vemo, kakšna ekipa je Krka. V Novem mestu smo se namreč v rednem delu že opekli, zato smo tekmo vzeli maksimalno resno. Morda je na koncu današnjega srečanja do izraza prišla naša daljša klop in koncentracija.”

Gostujoči igralec Jan Irman je dodal:
“Danes nismo prikazali tako borbene igre, ki nas je krasila na zadnjih dveh tekmah. Spet smo naredili premalo prekrškov in preveč tehničnih napak in to je v bistvu vodilo do novega poraza. V prihodnje se moramo sestaviti, odigrati trdno obrambo in zmanjšati število izgubljenih žog.”

Foto Daniel Kesić.

More in Članska ekipa (217 of 410 articles)