RD RIKO RIBNICA – RK GORENJE VELENJE 29:24 (12:11)

Po bleščeči prestavi v derbiju preteklega kroga in delitvijo točk z državnimi prvaki iz Celja, je v ribniški dvorani gostoval še aktualni podprvak, ki pa trenutno ne igra na ravni svojega ugleda. Velenjčani so namreč zadnje 3 tekme na domačih tekmovanjih (pokal, prvenstvo) izgubili in predstavljajo največje negativno presenečenje, oz. kar razočaranje končnice. Tudi v Ribnici so večino tekme zaostajali in zasluženo doživeli še četrti zaporedni poraz na slovenskih igriščih.

4. krog končnice za prvaka Lige NLB,
Ribnica, športna dvorana ŠCR, petek, 30.3.2018, ob 19. uri, sodnika Backović Ozren, Palačković Mirko, gledalcev 600:

RD RIKO RIBNICA – RK GORENJE VELENJE  29:24 (12:11).

RD Riko Ribnica: Klarič (1 obramba), Perovšek (9 obramb); Horvat, Fink 2, Vujačić 2, Knavs 4, Heningman 5, Skušek 6 (5), Koprivc, Pahulje 3, Nosan B. 1, Kovačič 1, Kljun, Nosan M., Setnikar 5, Košmrlj;
RK Gorenje Velenje: Ferlin (1 obramba), Zaponšek (4 obrambe), Cehte, Medved 4, Haseljić 2, Ovniček, Grebenc 7, Stojnič, Grmšek, Toskić, Grobež, Potočnik 7, Golčar 1, Verdinek 2, Kleč 1, Pejović.

Izključitve: RD Riko Ribnica 8 minut, RK Gorenje Velenje 14 minut;
Sedemmetrovke: RD Riko Ribnica 5/5, RK Gorenje Velenje 2/3;
Rdeči kartoni: -.

Velenjčani so v tekmo krenili odločno, saj so na vsak način želeli končati niz porazov. Do 18. minute in vodstva 6:7 so bili ves čas v rahli rezultatski prednosti. V naslednjih 10 minutah pa je domačim rokometašem uspel delni izidi 6:2, s čimer so si minuto pred odmorom nabrali 3 gole prednosti (12:9). V zadnji minuti je Jan Grebenc, ki se je prvič od odhoda v Velenje vrnil v ribniško dvorano, zadel dvakrat in Velenjčanom priigral minimalen zaostanek (12:11).
V začetku drugega dela je Grebenc zadel še dvakrat in tako rekoč sam držal priključek z Ribničani. Nato je četa domačega stratega Siniše Markota stopila na plin in si do 41. minute priigrala kar 6 golov naskoka pred vse bolj živčnimi gosti iz Šaleške doline (20:14). Gostje so v 41. minuti izkoristili še zadnjo minuto odmora, po kateri so nato zadeli dvakrat zapored, vendar resneje zanesljivega vodstva ribniških rokometašev do konca tekme niso več ogrozili. Ko je Fink s svojim prvim golom na tekmi v 54. minuti zadel za ponovno vodstvo s 6 goli razlike, je bilo jasno, da bo zmaga ostala doma.
Z novim parom točk so Ribničani vložili resno kandidature ne samo za ubranitev 3. mesta, ampak se jim ob podobnem nadaljevanju Velenjčanov nasmiha celo drugo.

Izjava domačega rokometaša Blaža Nosana po tekmi:
“Najprej čestitke soigralcem za borbo in publiki za bučno podporo. Vedeli smo, da nas čaka težka tekma, vedeli smo tudi, da so Velenjčani v nizu porazov in upali smo, da se jim ne bo uspelo dvigniti pred našo tekmo. Ni jim uspelo in mi smo to s pridom izkoristili.”

Liga se nadaljuje že 14.4. ko Ribničani gostujejo v Kopru.

More in Članska ekipa (211 of 409 articles)