MRK KRKA – RD RIKO RIBNICA 30:33 (15:18)

Ligaška tekmovanja gredo počasi h koncu. Članska ekipa je tudi to sezono na dobri poti, da z uvrstitvijo na tretjo stopničko ponovi lanskoletni uspeh. Tri kroge pred koncem je sicer še zaostajala za Koprom 1 točko, vendar so Primorci v Celju svojo tekmo 8. kroga izgubili, čaka pa jih še težko gostovanje v Velenju, medtem se ko bo Ribničanom v domači dvorani zoperstavila Loka. Če se bo vse razpletlo po pričakovanjih, bi morali ribniški rokometaši v zadnjem krogu potovati na obalo z zalogo 3 točk ter zagotovljenim 3. mestom. V primeru zmage Kopra v Velenju, pa bi nam zmaga v zadnjem krogu v Kopru prinesla celo 2. mesto.

8. krog končnice za prvaka Lige NLB,
Novo mesto, športna dvorana Marof, sobota, 20.5.2017, ob 19. uri, gledalcev 100, sodnika: Dejan in Igor Ivančič:

MRK KRKA NOVO MESTO – RD RIKO RIBNICA 30:33 (15:18).

MRK Krka: Nunčič, Tomić, Brajer, L. Rašo 3, Jurečič 5, Lavrič, Didovič 2, Okleščen 11, Furdi 1, Pršina 2, Jakše 2, Udovč, D. Rašo, Bezgovšek, Matko 3 (3), Klobčar 1 (1).
RD Riko Ribnica: Klarič, Perovšek, Leban 7 (1), Horvat, Fink 4, Grebenc 3, Knavs 2, Henigman 2, Skušek 5 (2), Pucelj 3, Pahulje 1, Nosan, Kovačič 1, Setnikar 1, Kulenović 4, Košmrlj.

Sedemmetrovke: Krka 5 (4), Riko Ribnica 3 (3).
Izključitve: Krka 8, Riko Ribnica 14 minut.
Rdeči karton: Domen Pahulje (RD Riko Ribnica, 29. minuta).

Ribničani so že v prvih minutah pokazali domači publiki in igralcem, da so prišli po obe točki. V 4. minuti so prvič povedli za 2 gola (1:3), v 13. minuti pa so z dvema zadetkoma Jana Puclja povedli že za 4 (4:8). V 23. minuti je Henigman zadel za vodstvo s petimi goli (8:13), nato pa so domačini le nekako vzpostavili ravnotežje in razlika se je do konca prvega polčasa ves čas gibala okrog 4 golov. Minuto pred koncem prvega dela si je Domen Pahulje s pregrobo obrambno potezo prislužil direktni rdeči karton.
Tudi drugi polčas so gostje takoj zaigrali na polno ter si v 42. minuti prvič priigrali vodstvo 6 golov (19:25). Visoko razliko je zasedba Damjana Škaperja držala še nekaj minut, nakar sta na sceno stopila najboljša domača igralca na tej tekmi Okleščen in Jurečič in razlika se je začela topiti. V 55. minuti je bila razlika še udobne 4 gole, nakar so domači igralci z delnim izidom 3:0 prišli na vsega gol zaostanka. S svojima zadnjima goloma sta nato Knavs in Kulenović le poskrbela, da sta obe točki končali na avtobusu za Ribnico.

Prvenstvo je, kar se naslova državnega prvaka tiče, najverjetneje odločeno, le nepričakovani poraz Celja v Novem mestu v četrtek, bi ponudil Velenjčanom možnost v boju za prvaka. Tudi stanje na 5. in 6. mestu je zapečateno. Vse pa je še mogoče na mestih 2, 3 in 4. V primeru zmage Kopra v Velenju ter pričakovane zmage naših rokometašev proti Loki v petek, bi Ribničani imeli v zadnjem krogu v Kopru možnost Velenjčane po točkah celo ujeti, ker bi jim zaradi boljšega medsebojnega izkupička, prineslo celo končno 2. mesto.

More in Članska ekipa (252 of 410 articles)