RIBNIČANI OSVOJILI TURNIR NA REKI

Ribničani so bili letos prvič povabljeni na 25. memorial Zvonimira Škerla na Reko (Hrvaška). Ker so prireditelji zagotovili zelo kakovostne udeležence (PPD Zagreb, Zamet, Kozala in Riko Ribnica), so se vabilu tudi odzvali.

V prvi tekmi se je četa Roberta Beguša pomerila z ekipo Zameta, ki se je konec lanskega prebila vse do tretjega kroga pokala EHF in nato izpadla proti nemškemu Melsungenu. Začetek tekme je bil v znamenju domačinov, ki so polčas dobili s 14:12. V drugem delu pa so Ribničani pokazali domačinom zakaj so na vrhu prvenstvene lestvice slovenske lige in izid s preudarno in učinkovito igro preobrnili v svoj prid in na koncu slavili zanesljivo zmago s 34:30 ter se uvrstili v finale turnirja.
V drugi polfinalni tekmi so rokometaši PPD Zagreba premagali gostitelje turnirja ekipo Kozala z rezultatom 39:27.
V tekmi za 3. mesto sta se pomerili Kozala in Zamet. Sledni je zmagal z izidom 35:29 ter osvojil 3. mesto.

V poslastici turnirja sta se z zmago na turnirja udarila evroligaš iz Zagreba ter  EHF ligaš iz Ribnice. Treba je poudariti, da sta bili ekipi oslabljeni zaradi nastopa reprezentantov na svetovnem prvenstvu v Franciji. Ribničani so začeli silovito in predvsem z goli Grebenca že v 11. minuti povedli s 7:3. Ko so Zagrebčani Janu prilepili “pressing”, se je razigral še Leban in razlika je še naprej naraščala. V 16. minuti je bilo 10:6, ob koncu prvega polčasa pa že 16:11.
Zagrebčanom odmor ni pomagal, saj so v 37. minuti zaostajali že za velikih 7 golov (20:13). Nato pa so spremenili obrambno postavitev v 5:1, ki je Ribničane dodobra zmedla in prisilila v povečano število napak v napadu. Izkušeni Zagrebčani so to znali izkoristiti ter predvsem s hitrimi protinapadi začeli polniti Perovškov gol. Razlika se je iz minute v minuto topila ter se popolnoma stopila v 48. minuti, ko so Zagrebčani izenačili na 22:22 in kmalu nato tudi povedli s 23:22. Z igro v zadnjih desetih minutah tekme so Ribničani pokazali, da so dozoreli v res kakovostno in samozavestno ekipo. Z delnim izidom 5:2 so potek srečanja spreobrnili v svojo korist in z izidom 27:25 na kolena spravili dvakratnega evropskega prvaka in 25-kratnega prvaka Hrvaške.
Ob pokalu za najboljšo ekipo turnirja je pokal za najboljšega igralca prejel še naš Patrik Leban.

RD RIKO RIBNICA – RK PPD ZAGREB 27:25 (16:11).

Dvorana na Kozali, gledalcev 300, sodnika Bernobić, Štetnikar (Rijeka);

RD RIKO RIBNICA: Kljun 2, Leban 9, Fink 1, Grebenc 7, Knavs 1, Skušek 2, Pahulje, Pucelj, Nosan, Kovačič 1, Klarič, Perovšek 1, Setnikar 1, Kulenović 2, Košmrlj.
RK PPD ZAGREB: Gošić, Ereš 4, Vekić 1, Vujić 8, Curiš 1, Račić, Šprem 1, Vusić 1, Marković 1, Strbad, Bahtijarević, Šušnja 1, J. Valčić 7, Pavlović, Negran, Jović, T. Valčić, Turčić.

 

More in Članska ekipa (277 of 409 articles)