1., 6. in 9. mesto naših ekip na 11. Novoletnem rokometnem turnirju NRT-2014 v Beogradu

 

 

V torek, 30.12.2014 zjutraj se je iz Beograda v Ribnico vrnila ena najuspešnejših odprav do sedaj, saj so mlajši dečki (letnika 2002 in mlajši) s finalno zmago nad Beograjčani z izidom 14.11 turnir dobili.

Gremo lepo po vrsti.

Med božičnimi in novoletnimi prazniki se že tradicionalno v Beogradu odvija rokometni turnir za mlajše kategorije dečkov in deklic. Letos je bil to že 11. turnir po vrsti. Že nekaj let se tega turnirja udeležujemo tudi z našimi fanti in tako je bilo tudi letos. Na turnir smo odpotovali s tremi ekipami. Ena je igrala v kategoriji dečkov letnika 1998 in mlajši (kadeti), ena v kategoriji dečkov letnika 2000 in mlajši (starejši dečki) ter ena v kategoriji dečkov letnika 2002 in mlajši (mlajši dečki). Na pot je odpotovalo 37 mladih rokometašev in 12 spremljevalcev (trenerji, vodje ekip, fizioterapevt, nekaj staršev). Bivali smo v naši tradicionalni bazi, hotelu Prestige, ki se nahaja ob izvozu iz novega mostu na Adi in ob kovnici denarja na Topčideru. Igralo se je v štirih dvoranah na različnih koncih Beograda, saj se turnirja udeležilo 59 ekip v moški in 18 ekip v ženski konkurenci iz Srbije, Francije, Slovenije, Hrvaške, Makedonije, Bosne in Hercegovine in Črne gore.

Četrtek, 25.12.2014. Na po smo krenili ob 22:05.

Petek, 26.12.2014. Ob 7:30 smo srečno prispeli v Beograd in hotel Prestige, ki je bil naslednje 3 dni naš dom. Potovanje je potekalo v prijetnem in veselem vzdušju ter brez kakršnih koli težav. Preostanek dneva je bil namenjen počitku in ogledu nekaterih znamenitosti tega dvomilijonskega mesta.

Sobota, 27.12.2014. Za nami je bil prvi tekmovalni dan. Glede na dosežene izide ugotavljamo, da smo bili dokaj uspešni. Kadeti so se z dvema zmagama uvrstili v zaključne boje za uvrstitev od 1. do 8. mesta. Starejši dečki so prvo tekmo tesno izgubili v zadnjih trenutkih tekme, čeprav so še nekaj minut pred koncem vodili za 3 gole. Druga tekma je bila tesna ves čas in je bil na koncu neodločen izid tudi najbolj pravičen. Po razpletu tretje tekme v skupini je našim dečkom na koncu pripadlo 2. mesto v skupini, kar je pomenilo v nadaljevanju boje za uvrstitve med 9. in 16. mestom. Mlajši dečki so prvo tekmo dobili brez večjih težav, saj so vodili ves čas.

Nedelja, 28.12.2014. V prvi jutranji tekmi so si mlajši dečki z zmago nad mladimi Makedonci zagotovili prvo mesto v svoji predtekmovalni skupini, kar je že pomenilo najmanj četrto mesto na turnirju. Naši mladci pa se s tem niso zadovoljili, saj so v polfinalni tekmi opravili še s Trboveljčani ter se uvrstili v ponedeljkovo finale. Starejši dečki so si z dvema zmagama nad srbskima ekipama priborili tekmo za končno 9. mesto. Tudi kadeti, ki so predtekmovanje končali na prvem mestu v skupini, so nadaljevali uspešno. Jutranjo tekmo so s Hrvati odigrali neodločeno in izgubili šele po izvajanju sedemmetrovk, popoldansko tekmo z Makedonci pa dobili po enakem scenariju in se uvrstili na tekmo za končno 5. mesto.

Ponedeljek, 29.12.2014. Ponedeljek je bil že namenjen prvim tekmam za končne uvrstitve. Prvo od naših fantov so odigrali kadeti proti domačinom. Tekme so se lotili hrabro in poletno, ter povedli za dva zadetka. Nato pa so domačini uveljavili svojo fizično premoč, povedli za tri gole in Ribničanom niso pustili več blizu. Pred koncem so naši fantje sicer napadli, razliko zmanjšali, za kaj več kot poraz za eden gol pa jim je zmanjkalo časa. Trener kadetov Ciril Andoljšek je bil s pristopom, borbenostjo in zavzetostjo fantov zelo zadovoljen, kar je bil tudi primarni cilj udeležbe na tem turnirju. Kadeti so tako zasedli končno 6. mesto od 22 prisotnih ekip. Še med tekmo kadetov, so v drugi dvorani na parket stopili tudi starejši dečki, ki so se borili za končno 9. mesto. Na nasprotni strani igrišča so jim stali mladi Črnogorci, ki od prve do zadnje minute našim fantom niso bili niti najmanj enakovredni, tako da so na igrišče lahko stopili skoraj vsi naši dečki. Starejši dečki so z enim porazom, enim neodločenim izidom in tremi zmagami zasedli končno 9. mesto na turnirju od 25 prisotnih ekip.
Ob 15. uri pa je bila na sporedu, glede na končno uvrstitev, najpomembnejša tekma letošnje odprave v Beograd. Mlajši dečki so namreč igrali proti domačinom iz Novega Beograda za 1. mesto. Tekmo so bolje začeli varovanci Janeza Ilca in povedli za dva gola, ki pa so jih v nadaljevanju domačini kmalu izničili. Nadaljevanje prvega polčasa je bilo bolj ali manj izenačeno, dobili pa so ga ribniški dečki z izidom 8:7. Nekaj minut nadaljevanja je bil izid še tesen, nato pa so naši fantje zabili nekaj golov, povedli za 3 in tekmec se ni več pobral. S končnim izidom 14:11 so ribniški mlajši dečki prvič, od kar se udeležujemo tega turnirja, v kateri koli starostni kategoriji turnir na koncu tudi dobili. Po podelitvi pokala za 1. mesto, so prireditelji razglasili Jana Jelenoviča za najboljšega vratarja, Nika Ćirovića pa za najboljšega igralca turnirja. Bravo!!!
Na pot proti domu smo krenili ob 22. uri.

Torek, 30.12.2014. Ob 7:15, ko smo srečno prispeli, nas je pred ribniško dvorana pričakala velika skupina staršev, ki so predvsem našim mlajšim dečkom za zmago na turnirju pripravili veličasten sprejem s harmoniko in ognjemetom.

Na koncu lahko povemo, da je odprava v Beograd uspešno zaključena tako s tekmovalnega kot s finančnega vidika. Dobro polovico potrebnih finančnih sredstev so prispevali starši, ostalo pa dobrosrčni pokrovitelji, ki so bili na različne načine pripravljeni pomagati in prispevati finančna sredstva.

Foto utrinki s turnirja so na voljo na FB profilu rokometnega društva ali na naslednji povezavi: Fotografije XI. NRT-2014.

Na naslednjih povezavah pa si lahko ogledate posnetke podelitve nagrad najboljšim ekipam in posameznikom: Posnetek podelitve nagrad in finalne tekme: NOVI BEOGRAD – RD RIKO RIBNICA.

Izidi vseh tekem
Kadeti:
Riko Ribnica – Mladost Resen (Mak) 17:15
Riko Ribnica – Arilje (Srb) 17:10
Riko Ribnica – Dubrava II (Hrv) 16:17
Riko Ribnica – Metalurg Skopje (Mak) 15:14
Riko Ribnica – Novi Beograd (Srb) 13:14
Končna uvrstitev: 6. mesto od 22 ekip
Starejši dečki:
Riko Ribnica – Partizan Bg. (Srb) 11:12
Riko Ribnica – Zrinjski Mostar (BiH) 14:14
Riko Ribnica – Šamot 65 (Srb) 11:9
Riko Ribnica – Sk-Bg (Srb) 12:9
Riko Ribnica – Rudar Pljevlja (Č.g) 14:7
Končna uvrstitev: 9. mesto od 25 ekip
Mlajši dečki:
Riko Ribnica – Sk-Bg (Srb) 21:16
Riko Ribnica – Mladost Resen (Mak) 18:13
Riko Ribnica – Rudar Trbovlje 12:9
Riko Ribnica – Novi Beograd (Srb) 14:11
Končna uvrstitev: 1. mesto od 12 ekip

More in Mladi (22 of 29 articles)