RD RIBNICA RIKO HIŠE – RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO 26:37 (10:17)

6. krog v končnici za prvaka 1. rokometne NLB Leasing lige za moške, Ribnica, 27.4.2014, dvorana ŠC Ribnica, gledalcev 400, sodnika Teršek in Rižner (oba Hrastnik) .

RIBNICA RIKO HIŠE – CELJE PIVOVARNA LAŠKO 26:37 (10:17)

RD Ribnica Riko Hiše: Klarič (3 obrambe), Šega (5.obramb), Leban 4 (2), Merhar 2, Fink 1, Atanasov 2, Oražem, Pahulje 2, Grebenc 2, Henigman 2 (1), Nosan 4, Andoljšek 1, Pucelj, Abrahamsberg 2, Batinič 2, Markovič 2. RK Celje Pivovarna Laško: Lesjak (12 obramb), Skok (2 obrambi), Mlakar, Marguč 7, Žuran, Janc 4, Razgor, Skube 8, Miklavčič 2, Slišković 3, Potočnik, Zelenović 1, Bundalo 1, Mačkovšek 2, Lekai 4, Žvižej 6 (3). Sedemmetrovke: RD Ribnica Riko Hiše 4 (3), RK Celje Pivovarna Laško 5 (3). Izključitve: RD Ribnica Riko Hiše 8 minut, RK  Celje Pivovarna Laško 8 minut. Rdeči karton: Bundalo (Celje Pivovarna Laško, 46. minuta).

Celjani so v Ribnici dokazali in pokazali, zakaj se borijo za državnega prvaka. Po uvodnih minutah, ko sta bila tekmeca poravnana do 4:4,  so Celjani strnili vrste v obrambi in začeli zadevati v napadu, kar je privedlo do rezultata 8:4 v 19. minuti. Razlika je počasi a vztrajno naraščala, tudi minuta odmora domačega stratega Beguša je ni uspela zaustaviti, saj je do odmora narasla na 7 golov prednosti za Štajerce (10:17).
V drugem polčasu je bila slika podobna. Razlika med tekmecema je bila očitna. Najvišja prednost Celjanov je bila 12 golov. V sredini drugega polčasa, ko je bil zmagovalec že odločen, sta trenerja obeh moštev poslala na igrišče pomlajeni postavi, ki sta z nekaj lepimi potezami navdušila polno dvorano.

V naslednjem krogu Celjani gostijo Sevničane, v ribniško dvorana pa prihaja aktualni državni prvak RK Gorenje iz Velenja.

Med polčasom tekme so ribniški mladinci, ki so pred dnevi postali državni podprvaki, iz rok predsednika RD Ribnica Riko Hiše Marka Obrstarja in generalnega sekretarja RZS Gregorja Cvijića, prejeli srebrne medalje okrog vratu in bučen aplavz domače publike.

Fotogalerija na spletni strani Celjanov:

Sponzor tekme je bil: GOLL BAR Ribnica

Medijski sponzor tekme: RADIO UNIVOX Kočevje