9. Urbanova ribica 2019

V nedeljo, 1.12.2019, je med 10. in 14. uro v ribniškem športnem centru potekal tradicionalni, že 9. turnir v mini rokometu “Urbanova Ribica”.

Turnirja se je udeležilo 34 ekip iz celotne Slovenije. Glavni namen turnirja pa je zabava naše nadebudne mladine. Ker zagovarjamo moto “Važno je sodelovati, ne zmagati”, smo kot že nekajkrat do sedaj, rezultate šteli le pri petih razredih (letnik 2009). Prvo mesto je osvojila domača ekipa RD Riko Ribnica 1, ki je v napetem finalu ugnala ekipo OŠ Stična. V tekmi za tretje mesto pa je bila ekipa RK Mokerc-Ig boljša od ekipe RK Duplje-Radovljica.

Tekmovalo se je v naslednjih starostnih kategorijah:

• Dečki letnik 2009
  • Dečki letnik 2010
  • Dečki letnik 2011
Sleherni udeleženec je dobil majico z logotipom turnirja. Najboljše 3 ekipe v starostni kategoriji 2009 so prejele pokale, ki sta jih podelila igralec članske ekipe Uroš Knavs in predsednik društva Marko Obrstar. Nekaj srečnih izžrebancev pa je iz rok še enega igralca članske ekipe Domna Pahuljeta prejelo praktične nagrade.

Na turnirju so sodelovale naslednje ekipe :

2009 2010 2011
1. RD Riko Ribnica I. 1. RD Riko Ribnica I. 1. RD Riko Ribnica I.
2. RD Riko Ribnica II. 2. RD Riko Ribnica II. 2. RD Riko Ribnica II.
3. MRK Ljubljana 3. MRK Ljubljana 3. RD Alples Železniki
4. RD Alples Železniki 4. RD Alples Železniki 4. OŠ Stična
5. ŠD Mokerc Ig 5. ŠD Mokerc Ig I. 5. RK Duplje-Radovljica
6. RK Grosuplje 6. ŠD Mokerc Ig II.
7. RK Slovenj Gradec 7. RK Grosuplje
8. OŠ Stična 8. OŠ Stična
9. RK Celje P. L. I. 9. RK Celje P. L.
10. RK Celje P. L. II. 10. RK Kočevje
11. RK Kočevje 11. RD LL Grosist Slovan
12. RD Rudar Trbovlje I. 12. ŠRD Škofljica P. P.
13. RD Rudar Trbovlje II. 13. RK Duplje-Radovljica
14. ŠRD Škofljica P. P.
15. RK Duplje-Radovljica
16. RD Riko Ribnica III.

Razpored tekem in izidi v starostni kategoriji 2009 tukaj,

V starostnih kategorijah letnika 2010 in 2011 rezultatov nismo beležili, saj smo na preteklih turnirjih ugotovili, da se otroci takrat bolj zabavajo in ker se ne ženejo za izidom, tudi vsi dobijo priložnost za igro.

Nismo pa igrali samo rokometa. Program smo popestrili s plesno točko plesne skupine Ribniške mažorete – skupina JUNIOR DUO, s promocijo projekta Strpnost v športu, z atraktivnimi spretnostnimi igrami in sodelovanjem v nagradni igri, kjer smo s praktičnimi nagradami nagradili kar nekaj srečnih izžrebancev.
Zmagovalcem iskreno čestitamo, vsem mladim rokometašem, njihovim trenerjem in staršem pa se zahvaljujemo za udeležbo in si želimo, da se ponovno snidemo naslednje leto, ko bo na vrsti že jubilejna 10. ponovitev Urbanove Ribice.

Fotografije 9. Urbanove ribice si lahko ogledate s klikom na naslednjo povezave:
Album slik s turnirja 9. Urbanova ribica 2019“.