RK GORENJE VELENJE – RD RIKO RIBNICA 35:22 (18:11)

Liga NLB, 15. krog,
Velenje, Rdeča dvorana, sreda, 29.1.2020, ob 20:00: sodnika Ozren Backović, Mirko Palačković:

RK GORENJE VELENJE – RD RIKO RIBNICA 35:22 (18:11).

RK Gorenje Velenje: Taletović, Pajntar, Celminš, Mazej 4, Haseljić 1, Tajnik 3 (1), Matanović 3, Levc 2, Miklavčič 2, Drobež, Verdinek 9 (1), Kavčič M. 6, Kavčič A. 3, Okleščen 1, Bojanić 1.
RD Riko Ribnica: Bojić 2, Klarič, Strmljan 1, Horvat 1, Vujačič 3, Žagar Šolaja, Knavs, Ranisavljević 4, Pahulje 1, Lešek, Cimerman, Kovačič 1, Pucelj 2, Tomšič 2, Nosan M., Setnikar 5;

Sedemmetrovke: RK Gorenje Velenje 3 (2), RD Riko Ribnica -;
Izključitve: RK Gorenje Velenje 8 minut, RD Riko Ribnica 2 minuti;
Rdeči kartoni: -;

Prva tekmo v koledarskem letu 2020 smo odigrali v Rdeči dvorani proti ekipi RK Gorenje Velenje. Na tekmi smo si obetali hud boj za dve točki, saj bi se naši fantje v primeru oddaljili na varnih in težko dosegljiv 7 točk prednosti, v obratnem primeru pa bi se Velenjčani približali na zgolj 3 točke zaostanka. Zgodilo se je slednje, saj je bilo hitro opazno, da varovanci Damjana Škaperja niso pravi.

Tekmo smo odprli in takoj je v oči padla globoka obramba Velenjčanov. Prvi zadetek na tekmi je iz hitrega protinapada v 2. minuti tekme dosegel Matic Verdinek. Takoj v naslednjem napadu smo prek Tilna Strmljana uspeli izenačiti na 1:1, kar pa je bilo nažalost tudi zadnje izenačenje na tekmi. Ose so z izjemno igro v obrambi prihajale do hitrih protinapadov, kjer je še naprej blestel Verdinek. Tako je v 10. minuti rezultat na semaforju kazal že 6:2 za domače, kar je prisililo gostujočega trenerja Damjana Škaperja v minuto odmora. Po minuti odmora smo uspeli zaigrati bolje ter se uspeli v 12. minuti približati na 6:4. Ampak ponovno nam kaj več od tega ni uspelo storiti, saj so Velenjčani praktično vsak napad našli luknjo v naši obrambi, ki se včeraj ni proslavila. Napad roko na srce ni bil slab, saj smo prihajali do čistih priložnosti, ob katerih pa se je vse prevečkrat zatresla roka ali pa je svoje mojstrstvo dokazal včeraj odlični Aljaž Panjtar. Prav na krilih Verdinka in Panjtarja so domači na odmor odšli z velikimi sedmimi goli prednosti (18:11).
V drugem polčasu smo si želeli, da bi naši fantje prikazali boljšo igro predvsem v obrambi ter poizkušali zmanjšati razliko, a zopet ni šlo. Velenjčani so verjetno igrali svojo najboljšo tekmo v sezoni, saj so bili boljši tekmec v vseh segmentih igre. Gostujoči trener Damjan Škaper je bil tako že v 36. minuti prisiljen vzeti še zadnjo minuto odmora, saj je po golu Aleksa Kavčiča rezultat na semaforju kazal 21:12 za domače. Kljub minuti odmora je Velenjčanom hitro uspelo povesti z razliko 10 golov. Na to smo nekje do 45. minute spremljali igro gol za gol, na kar je zopet sledil padec v igri. Domači so v zadnjih 15. minutah uspeli priti do zmage s kar 13 goli razlike, kljub temu, da so igrali brez svojih nosilcov igre. Končni rezultat tekme 35:22.

Zoran Jovičić, trener Gorenja Velenja: “Definitivno nismo pričakovali takšne zmage. Zasluženo smo zabeležili novi točki, igrali smo na zelo visoki ravni. Vsi elementi igre so delovali, Riko Ribnica pa ni uspela razviti svoje igre. Ne bi želel delati evforije, že v nedeljo nas čaka pomembno gostovanje v Kopru, tako da se bomo poskušali čim bolje pripraviti na naslednjega tekmeca.”
Damjan Škaper, trener Riko Ribnice: “Eden od razlogov za takšno razliko je ta, da vratarja nista imela niti ene obrambe v prvem polčasu, v napadu smo se prepočasi gibali in Gorenje Velenje je s petimi, šestimi hitrimi nasprotnimi napadi to izkoristilo. Tekmeci so hitro naredili razliko in jo tudi dobro držali. Mi nikakor nismo uspeli priti bližje, pomagala ni niti sprememba obrambe. Dejansko smo skozi celotno tekmo padali in se v drugem polčasu tudi prehitro predali. Ta tekma je pokazatelj, da je potrebnega še veliko dela. Iz te tekme bomo poskusili popraviti čim več slabih stvari, gremo naprej.”

Foto: RK Gorenje Velenje

More in Članska ekipa (135 of 406 articles)